Finale 2K WTRS bekend

Finale 2K WTRSZondag 11 november 2012 de start van een nieuwe traditie, teamzeilen in de winter. Nu, vier maanden, zes stages en een aantal geweldige zeildagen later weten we welke zes teams er komende zondag in de Bataviahaven gaan strijden om de titel en een wildcard voor het EK. De laatste stage in de serie wordt wederom gewonnen door DMTRA, al maakten de gasten uit België het hen wel moeilijk.

Stage 6
Met aanvankelijk een dikke laag mist en geen wind in de haven, kon de organisatie niet anders dan de wedstrijden tijdelijk uitstellen. De teams maken tijdens deze onderbreking dankbaar gebruik van de voorzieningen die er bij en rond het Batavia Sailing Center te vinden zijn. Zo wordt er na de briefing in de Sailors Lounge onder het genot van een kop koffie de theorie achter het teamzeilen behandelt; teams nemen een kijkje in het nabij gelegen Batavia Stad; terwijl anderen de tijd doden door gezellig samen een drankje te nuttigen, of in het geval van de studenten het luchtkasteel uit te proberen.

Rond de klok van 12 uur wordt dan toch de eerste start gegeven. Al snel blijkt het team uit België, die overigens voor het eerst meevaart, over het nodige talent te beschikken. Overtuigend plaatsen ze zich voor de wedstrijd om de eerste plaats. Hierin is het team van DMTRA nog net een maatje te groot, maar een visitekaartje is afgegeven. DMTRA wint hiermee voor de derde keer een stage in de winterserie. Ook de andere teams hebben laten zien het teamzeilen eer aan te kunnen doen. Geweldige tactische manoeuvres die teams in geslagen positie toch nog de overwinning brengen. Het teamzeilen begint te leven.

Teams
Nu alle stages voorafgaand aan de finale zijn gevaren, is er een streep getrokken onder het algemeen klassement. Zoals vooraf aangegeven plaatsen de eerste vijf teams uit het klassement zich rechtstreeks voor de finale. Na de uitslag van stage 6 werd er dan ook druk gerekend door de teams. Helaas moet het succesvolle team van DMTRA verstek laten gaan vanwege een evenement in het buitenland. Hierdoor schuiven de teams onder hen een plekje door naar boven. Loos/Roos, Nep Zuid, De Morra, BSC en Hard Zuid verzekeren zich op deze wijze voor deelname aan de finale.

Wildcard
De zesde en laatste plek is via een wildcard vergeven aan RSZV de Zeil. Het Batavia Sailing Center beloont deze groep studenten voor de inzet die het geleverd heeft. De Zeil heeft laten zien een toonbeeld te zijn voor de studentensport. Het heeft aangetoond veel te willen leren, klaar te staan om in te vallen en bovenal plezier uit te stralen in het teamzeilen.

Alles nog open
De stages van de 2K WTRS kunnen de geschiedenisboeken in. Zondag is het erop of eronder. De teams starten op nul. Alle teams hebben bewezen het elkaar meer dan lastig te kunnen maken. De winnaar zal dan ook over stalen zenuwen moeten beschikken. Tien maart weten we welk team zich mag kronen als kampioen van de eerste 2K WTRS.

We hopen jullie te zien op de kade van de Bataviahaven volgende week zondag!

Voor de volledige uitslag kunt u terecht op www.bataviasailingcenter.nl

Tekst: Stijn Nooteboom

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: