Belgische vrouwen in de 3de Women’s Cup

Women’s CupOp 8, 9 en 10 maart zeilen in het Franse Pornichet aan de Atlantische kust verschillende vrouwenteams tegen elkaar in de derde Woman’s Cup. Deze wedstrijd voor uitsluitend vrouwelijke bemanningen werd in 2011 voor het eerste gezeild. Ook een team van de Brussels Royal Yacht Club doet mee, onder leiding van duvel-doet-al Mady Fobert, of course…

Het was in 2011 toen Cécil Keriel van de yachtcub APCC uit Pornichet het idee lanceerde om rond de 100ste verjaardag van de internationale vrouwendag een heuse zeilwedstrijd te organiseren. Haar club had nog wat J-80’s veil, en wat snelle promotie deed de rest: de eerste editie van de Women’s Cup was een feit.

De 100% vrouwenteams zeilen er onder de kleuren van de slogan ‘Because I am a Girl’, een organisatie die de vrouwenrechten in onze maar voornamelijk ook niet-Europese landen verdedigt. Alle inkomsten die de Women’s Cup genereert, gaan integraal naar ‘Because I am a Girl’.

Because Mady is also a Girl…

In 2011 was Mady Fobert, bezielster van de onnavolgbare deelnames aan de Tour de France, er als de kippen bij om een damesteam van haar vzw Bel-Yachting in te schrijven. De Belgische dames eindigden toen zonder al te veel voorbereiding op een 13de plek in een vloot van 17 damesboten.

Gelet op het succes van de eerste editie stroomden de inschrijvingen voor de tweede Women’s Cup dan ook massaal toe: niet minder dan 28 teams verschenen in maart 2013 aan de start. Ons damesteam werd er toen knap 10de.

De succesformule blijft ook dit jaar onveranderd: de Woman’s Cup vindt dit weekend plaats in Pornichet. Het team van Mady & de Brussels Royal Yacht Club zal er deze keer varen onder de aangename kleuren van Nina Ricci. Delphine, Céline, Fanny, Barbara en Luce zullen dit jaar voor het eerst niet het enige buitenlandse team zijn: ze krijgen dit weekend Spaans gezelschap.

Sam Davies .. also a Girl

Voor een derde keer op rij zal Samantha Davies de meter zijn van het evenement. Deze keer staat ze ook zelf aan het roer van één van de J-80 vrouwenteams. Het unieke aan deze Women’s Cup is dat ze zeilsters uit alle categorieën bij elkaar brengt: Olympische zeilsters (waar wacht Evi nog op om Mady te bellen?), oceaanzeilsters, mini-zeilsters, ervaren en minder ervaren wedstrijdzeilsters, jonge en minder jonge dames, moeders, grootmoeders, … Because they are a Girl!

Clubracer wenst onze dames een schitterend weekend toe, zowel op als rond het water. Geniet er van!

www.womencup.fr

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: