Stijn Paardekooper wint Easter Regatta

Easter RegattaHet koudste Paasweekend sinds 1964 weerhoudt 209 jonge zeilers er niet van om te verschijnen aan de start van de 28ste Magic Marine Easter Regatta op het Braassemermeer te Roelofarendsveen. Een uitdaging voor het comité: niet alleen om de eer hoog te houden van alle voorgaande 27 edities, maar vooral ook om de zeilers, die tussen de 9 en de 15 jaar oud zijn, niet te koud te laten worden.

In totaal zijn er 8 wedstrijden gezeild. Uiteindelijk blijken de Nederlandse zeilers te sterk voor dit grote internationale veld. Stijn Paardekooper kan vanaf de eerste wedstrijddag de eerste plek vasthouden, Olin Houtman en Scott Meijntjes eindigen op plek twee en drie.

De week voorafgaand aan het evenement was het nog maar de vraag of het evenement door kon gaan: harde wind en lage temperaturen voerden de boventoon in de weersvoorspelling. Bij de start op vrijdag is het echter windstil en kunnen er geen wedstrijden gevaren worden. Ook de tweede dag moet eerst het ijs kapot gevaren worden. Inmiddels is er een klein windje gaan staan waardoor er op vrijdag en zaterdag in totaal 6 wedstrijden gevaren kunnen worden. Wel zijn er walpauzes ingelast zodat de deelnemers even op kunnen warmen.

Voor de finale dag wordt de vloot ingedeeld in een gold, silver en bronzen fleet, op basis van de prestaties van de eerste zes races. Stijn Paardekooper gaat al vanaf het begin aan kop, maar Olin Houtman, de Amerikaan Ryan Hennessey en de Zweed Oscar Engstrom staan daar achter op gelijke hoogte. Er kan dus nog van alles gebeuren.

De laatste dag trekt de wind flink aan, maar het ijs is weg en de zon doorgebroken. Na de laatste wedstrijd komt Stijn lachend over de finish: ‘Ik heb gewonnen!!’

Stijn Paardekopper wint Easter RegattaStijn Paardekooper wint Easter Regatta

Volgend jaar is het Paasweekend later in het jaar, de organisatie duimt al voor mooi weer. Michael Burns uit Amerika ‘ Als ik niet eerder op moest staan om mijn honderd lagen kleding aan te trekken zou ik zeggen dat dit het beste event is, we houden van Nederland’.

Resultaten
Beste team: Groot Brittannië (beste gemiddelde score per deelnemer per land)

Gold fleet:
1. Stijn Paardekooper (NED)
2. Olin Houtman (NED)
3. Scott Meijntjes (NED)
4. William Hall (GBR)
5. Oscar Engstrom (SWE)

Silver fleet:
1. Albin Börjesson (SWE)
2. Luke Willim (GER)
3. Tim Doppenberg (NED)
4. Til Neumann (GER)
5. Lieze Ravelingien (BEL)

Bronze fleet:
1. Pim Jager (NED)
2. Coen Minderhoud (NED)
3. Berend Ramuz (NED)
4. Max Krause (GER)
5. Bas de Meij (NED)

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: