Zeilen wordt een echte publiekssport met de Bolster Team Race Knockout

De Teamrace Knockout is een jaarlijks terugkerend evenement en heeft als doel zeilen te promoten als publiekssport. "Willen we als zeilers de hevige concurrentie met andere media vriendelijkere sporten aangaan, moeten we 'promoten en innoveren'' aldus de organisatie. De Bolster Team Race Knockout vindt dit jaar plaats op 20 april vanuit Marina Muiderzand.

De Teamrace Knockout promoot zeilen als publiekssport en poogt te innoveren in wedstrijd concepten en techniek, om zeilen vriendelijker te maken als kijksport. 'Wij als organisatie samen met onze partners Bolster, Duin en Marina Muiderzand geloven als geen ander in de kracht van zeilen als sport en de nog te ontdekken mogelijkheden van zeilen als kijksport' aldus Mischa de Munck.

Voorprogramma Limbo dansen met catamarans:
Mischa de Munck: "Van 15:30 tot 16:00 uur zullen we gaan limbo dansen met catamaran om het publiek op te warmen." Tien F18 catamaran teams kunnen meedoen in deze race. Er zal een groot bord komen te hangen aan een multihull jacht 60 meter uit de kant recht voor het publiek. Op het bord zullen nummers te zien zijn. De tien catamaran teams zullen elk een goed doel naar keuze vertegenwoordigen. Elk team heeft 3 kansen om op het moment van passeren van het 'meetbord' zo laag mogelijk te komen met zijn mast (zo schuin mogelijk te gaan), zonder om te gaan. Het team wat gedurende de drie pogingen als laagste kan komen met zijn mast, zonder om te gaan, is de winnaar van de limbodans race. Het winnende team krijgt een geldprijs ter waarde van € 250,- voor zijn goede doel.

Geef je nu op als deelnemer voor het limbodansen door een mail te sturen naar mischademunck@gmail.com o.v.v. naam + goeddoel.

Race format Teamrace Knockout:
Er wordt gestreden door vier teams van twee F18 catamarans. Elk team zal in een 'best of five' serie racen tegen een ander team in de eerste ronde, het team wat als eerste drie keer wint gaat door naar de finale. Een race winnen gebeurt door er voor te zorgen dat de tegenstander als laatste finished, op basis van de regels voor het wedstrijdzeilen. In de finale bepaalt een 'best of three' serie welk team de winnaar is van de Teamrace Knockout 2013.

Zeilen als publiekssport:
Tijdens de Teamrace Knockout word er gevaren op high speed F18 catamarans door teams van wereldformaat. De races worden dicht onder de kant gehouden voor een live publiek. Commentatoren verslaan de wedstrijden en leggen de situaties uit aan het publiek. Daarnaast zullen camera's onboard, onder multicopters in de lucht, op motorboten en op de kant de wedstrijden live verslaan. De beelden zullen te zien zijn op de kant op een grootbeeldscherm en online via ClubRacer. Het publiek krijgt materiaal in verschillende team kleuren om te juichen voor hun favoriete team! En uiteraard maken de zeilers er een spectaculaire show van!

Support
De race wordt mede mogelijk gemaakt door Bolster en DUIN. Het evenement vindt plaats op het grootste catamaranstrand van Europa, onderdeel van Marina Muiderzand.

De Teams:

Team oranje
Thomas Ekefalk
Jeroen van Leeuwen
Mystery Guest
Tjiddo Veenstra

Team blauw
Mandy Mulder
Thijs Visser
Froukje Feenstra
Matthieu Marfaing

Team groen
Willem Geijsen
Celine van Doorn
Jorden Veenman
Frank de Waard

Team rood
Oscar Zeekant
Sanne van Hek
Carlo de Pauoli
Lamberto Cesari

Programma:
15:30 Limbodansen met catamarans
16:00 Teamrace Knockout
17:30 Prijs uitreiking

Commentatoren:
Marcelien de Koning & Frans Sluiters

Waar en wanneer?
Saturday 20 april, 15.30 - 18.00 hour, Marina Muiderzand IJmeerdijk 16 at Sail-Today.

Live uitzending
Start hier op ClubRacer omstreeks 15u00!

www.facebook.com/bolsterteamraceknockout

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: