Driehoek Noordzee Challenge 2013 start op zaterdag 15 juni

Driehoek Noordzee ChallengeDe Driehoek Noordzee Challenge, georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) , is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht die op de Noordelijke Noordzee wordt gezeild. De rally start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar de Shetland Isles /Lerwick en van daar uit naar Farsund in Noorwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de driehoek compleet.

Vuurtorenwachter en architect Reid de Jong in Friesland nam in 1977 het initiatief voor de tocht. Er startten tijdens de eerste editie zeven kleine zeilschepen, bij vorige edities namen zo’n 35 zeiljachten deel.

De Driehoek Noordzee Challenge is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: De Duotocht met twee opvarenden per schip, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee en de Tourtocht waarin gezeild kan worden met schepen met volledige bemanning.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog. Zeilers beschouwen de 'Driehoek' wel als de meest uitdagende zeilrally van Nederland. Binnen 2 weken wordt zo’n 1000 mijl afgelegd .

De Driehoek Noordzee Challenge 2013 start op zaterdag 15 juni. Inschrijving is mogelijk tot 20 mei 2013.

Voor meer info kunt u zich wenden tot:
Het Bureau van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers , dhr. Ruud van de Fliert Platolaan 64, 3707 GH Zeist , tel. 030-6932079

E-mail: bureau@kustzeilers.nl
Website: www.kustzeilers.nl
Foto door Carola van Bemmelen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: