Team Sail-Select overall winnaar Winterwedstrijden Flevomare

Winterwedstrijden FlevomareSchipper Jeroen Koninkx en zijn bemanning van Team Sail-Select (Optima 101) is de winnaar van de Flevomare Winterwedstrijden 2012-2013. De 2de plaats was voor de Moshulu (X-34) van Ronald Lettenmeijer, gevolgd door de Six-Pack (X-35) van Marcel Kruger.

Ondanks het feit dat nog veel boten niet vaarklaar waren en een aantal schippers de te waterlating vanwege het koude voorjaar hebben uitgesteld, waren er bij de laatste wedstrijd van zondag 7 april 10 boten aan de start. Vanwege gebrek aan wind moet wedstrijdleider Leo van Raam de kortste baan tot twee maal toe inkorten om de boten tijdig te laten finishen.

Nieuwkomer Exposure (Xp33) van Nanno Schuttrups was op line honours de snelste. Op berekende tijd was hij goed voor een 2de plaats, achter Team Sail-Select.

Van de Exposure wordt in de aankomende WAR veel verwacht.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: