Van Uden Reco Stellendam Regatta opent zeilseizoen

Stellendam, een week voor de aanvang van het zeilseizoen. Alleen in de haven brandt licht. De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta is aan het knallen om de laatste loodjes voor de seizoensopening van de IRC, ORC en eenheidsklassen rond te krijgen. De bar staat, de barbecue is aan het warmdraaien. De deuren van het zeilseizoen staan op een kier. Het is tijd om ze open te gooien! Nu is de laatste kans om in te schrijven voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta. We gaan weer zeilen!

Niet te missen
De Van Uden Reco Regatta is de eerste wedstrijd van het seizoen in het kajuitjacht zeilen en diverse sportboot klassen . Een ideale krachtmeting op het water, waarbij de sixpack van menig zeiler weer uit het vet komt. Het evenement staat bij uitstek ook bekend om de heerlijke porties vis na het varen en het feestje, dat als van ouds weer in de loods zal plaatsvinden. Een sportief evenement afgewisseld met een heerlijk potje dansen.

Bemanningslicentie
Op de havens (en ClubRacer) wordt veel gepraat over de consequenties van de invoer van de bemanningslicentie. Deze licentie is ook tijdens de Van Uden Reco voor alle leden van de bemanning verplicht. De licentie is aan te vragen op de site van het watersportverbond: http://licentie.watersportverbondonline.nl

Maar mocht je op vrijdagavond nog een voordekker uit de kroeg trekken, of op zaterdagochtend een hulpeloze student voorzien van dagbesteding, geen nood! De organisatie biedt je de mogelijkheid om ter plekke een gratis evenementlicentie aan te vragen. Er moet natuurlijk wel gevaren worden!

Inschrijven
Wees er dus bij. Inschrijven kan online. Het belooft een prachtig veld te worden, waarbij er in ORC, IRC en eenheidsklassen flink veel gedanst gaat worden op het water.

www.vanudenreco.nl

Tekst: Nynke Plaatsman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: