Nieuw seizoen Woensdagavond Regatta (WAR) begint op 17 april

Woensdagavond RegattaWoensdagavond 17 april om 19u25 gaat met het startsein voor de ORC-3 klasse de Woensdagavond Regatta (WAR) van de WSV Flevomare weer van start. Hoewel de inschrijving nog steeds open staat, kan nu al gesteld worden dat het een zeer interessante competitie kan worden in de diverse klassen. Er wordt net als in voorgaande jaren gestart in de klassen ORC 1 t/m 4 en de SW-klassen.

Tot nu toe hebben ruim 40 boten ingeschreven.
In de periode 17 april t/m 18 september werden meer dan 20 wedstrijden gevaren. Voor het klassement tellen de 12 best gevaren wedstrijden mee.

In de ORC-1 is Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) weer de grote favoriet. Andere kandidaten zijn de Gfk  van Bob Nijk, de Fox (X-412 van Victor Lendering) en SIX-pack (X34) van Marcel Kruger. De diverse X-modellen domineren sowieso in de ORC-1.
 
In de ORC-2 is het nodige veranderd. Zo wordt de Exposure de nieuwe Xp-33 van Nanno Schuttrups de grote onbekende in deze klasse. Verder is de klasse kleiner geworden vanwege het feit dat een aantal van origine ORC-3 boten weer in hun eigen klasse de ORC-3 gaan varen, zoals de Tri-eau van Leo van Raam, de Dufours 34 "Grand Cru" (Wim Westland) en "Maatskip" (Menno Koen), almede de J-92’s Jiggle en Jailbird.
Kanshebbers naast de Exposure zijn de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) en de Gotcha2 (JOD 35 van Olivier Verhaar).
 
De grote vraag in de ORC-3 of de “nieuwkomers” uit de ORC-2 het de White Hawk (First 31.7 van Sybolt Hiemstra) of Team Sail-Select (Optima 101 van Jeroen Koninkx) nu moeilijk gaan maken. Interessant wordt de strijd in deze klasse zeker. Op moment van schrijven had de ORC-3 met 13 boten de meeste inschrijvingen.
 
Tenslotte de SW-klasse. Favoriet is wederom de Aqua Chetah (Winner 11.40 van Peter Paul Kempers). De strijd om de 2e plaats is volledig open. Ook hier dus volop spanning te verwachten.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: