Een bijzondere eerste WAR

zeilwedstrijdHet was me het avondje wel gisteravond. De zeilcondities waren bijna perfect, alleen er gebeurden allerlei onverwachte dingen. De SW-klasse moest boei IJM20 ronden. Deze lag echter niet op zijn plaats, maar was los geraakt en dreef ongeveer een halve mijl noordelijker.

Het merendeel van de boten in de ORC-1 hadden blijkbaar zo'n plezier in het eerste spinnakerrak dat zij niet de P4 rondden, maar de verderop gelegen P2. Hieruit is wel het kuddegedrag van de mensheid bewezen.

Tenslotte wilde wedstrijdleider Leo van Raam de baan inkorten, maar toen liet het startschip het vanwege motorproblemen afweten en bleef de startboot en dus de finishlijn waar we begonnen waren. Gevolg hiervan was weer dat veel boten de eindtijd van 22.00 uur niet konden halen.

Toch heeft de wedstrijdleider besloten de wedstrijd geldig te verklaren met de volgende verklaring: “…Als wedstrijdleider heb ik kunnen constateren dat alle klassen reglementair zijn gestart en tot 22 uur zijn alle gefinishte deelnemers goed genoteerd. Deelnemers die na 22 uur zijn gefinisht zijn niet reglementair gefinisht en komen dus niet in de uitslag, zie daarvoor de wedstrijdbepalingen artikel 22.1.

Er is ook nog wat commotie over het wel of niet goed varen van de baan, maar hierover zijn geen protesten ontvangen. Als wedstrijdleider op 17-4-2013 heb ik daarom besloten de wedstrijd geldig te verklaren.”

Top 3 uitslag

ORC-1
1. SiXpack (X-35) van Marcel Kruger
2. GfK (First 40.7) van Bob Nijk
3. Ctrl-J (J-109) van Mark van Weeren

ORC-2
1. Moshulu (X-34) van Ronald Lettenmeijer
2. Bubbels (Dehler 36SQ) van Jan Matser
3. E-Motion (Elan 37) van Henk Kuiper

ORC-3
1. Maatskip (Dufour 34) van Menno Koen
2. Jailbird (J-92) van Thomas v.d. Berg
3. White Hawk (First 31.7) van Sybolt Hiemstra

SW
1. Acqua Cheta (Winner 11.20) van Peter Paul Kempers
2. Moki (Bavaria 38) van Eric van Dijken
3. Blauwe Iris (Dehler 39SQ) van Udo Karsemeijer

Volledige uitslag op: http://www.flevomare.nl/war.php

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: