Startschot Van Uden Reco Stellendam regatta klinkt dit weekend

Vijf voor zes, de laatste soft shackles worden opgehaald en de trailer nog een extra keer gecontroleerd. “Hebben we die genua één echt mee?” Over de sms waaien de meerij verzoeken voorbij. “Wie heeft er een auto en komt uit Den Haag? #vur13”pronkt er op menig Facebook pagina. Iedere welwillende zeiler ziet het helemaal gebeuren: de Van Uden Reco Stellendam Regatta 2013 staat op punt van aanvang. En maar goed ook, want het wordt fantastisch weer.

Rivaliteit onder de sponsors!
Dit alles had natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de sponsors. Gerd Jan Poortman redde op het laatste ogenblik de eer van de Swan van Uden, door deze een goede poetsbeurt te geven.
Maar ook Reco is er, na een kleine zoektocht voor bemanning, helemaal klaar voor. De twee boten liggen inmiddels in de haven zachtjes naar elkaar te grommen.

Klasse op het water
Maar! Niet alleen in de Swan45 klasse belooft het een sportieve strijd te worden. De verrassing van dit evenement is de Melges24. Nog nooit was deze klasse in Nederland zo groot. Marit Bouwmeester krijgt in team Peak Sailing een fantastische vervangster, in de naam van Jessica Eastwell. Deze topzeilster was lid van het Australisch Olympisch team op weg naar de Spelen in 2012. En team Waterland is nog op zoek naar een MCM om dit prachtige spektakel vast te leggen. Gelukkig is daar On Air Media, die ook dit jaar weer alle video’s verzorgd.

Met meer dan 120 boten aan de startlijn, heeft Van Uden Reco extra netten moeten uitzetten om ook dit jaar weer alle deelnemers met een gezonde portie vis de dansvloer op te sturen. Waar de bar geopend en verzekerd wordt door Pantaenius. De witte danslaarzen kunnen uit de kast. Wij sluiten de tap alvast aan en hijsen die vlaggen. Met veel plezier verwelkomen we morgen alle zeilers in de Stellendam Marina voor een veelbelovende opening van het seizoen.

www.vanudenreco.nl

Tekst: Nynke Plaatsman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: