Wind- en weersvoorspelling Van Uden Reco Stellendam Regatta

Wind- en weersvoorspelling Van Uden Reco Stelledam RegattaAlgemene synoptische situatie: Een Atlantisch hoog trekt tijdens dit weekend van de Golf van Biskaje via het Kanaal naar de Noordzee. Morgen bevinden we ons onder een noordoostelijke stroming op de oostelijke flank van het hoog. Zondag trekt de kern van het hoog over ons. Later op de dag komen we op de westelijke flank van het hoog en tegen de avond nadert een storing vanuit het westen.

Weerbeeld:
Zaterdag: na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het zonnig en droog. is het zwaarbewolkt Zondag: na het optrekken van nevel en mist, zonnig. In de loop van de namiddag schuift er meer hoge bewolking binnen. 's Avonds neemt de bewolking verder toe.

Zichtbaarheid:
Zaterdag: ’s morgens matig, geleidelijk verbeterend in de loop van de dag.
Zondag: ’s morgens matig tot slecht ten gevolge van nevel of mist, geleidelijk verbeterend in de loop van de dag.

Temperatuur:
Zaterdag: Maxima rond 8 à 9°C.
Zondag: Maxima rond 10 à 11°C.

Wind:
Zaterdag 21/4
06 utc: NO 14-18 kt.
09 utc: NO 14-18 kt.
12 utc : NNO 15-20 kt.
15 utc : NNO 17-22 kt.
18 utc : NO 17-22 kt.
Zondag 22/4
06 utc: ZO 4-6 kt.
12 utc : Wegvallend en veranderlijk wordend in de kern van het hoog.
18 utc : ZZW 7-10 kt.

Rukwinden:
Zaterdag 50-60 km/u. Zondag niet van toepassing.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: