Melges 24 klasse op zijn best tijdens de Van Uden Reco Regatta

Van Uden Reco RegattaDe Melges 24 klasse floreerde in sensatie tijdens de Van Uden Reco Regatta, met niet minder dan vijftien deelnemers zijn ze de grootste klasse. Er stond een ideale wind voor deze sportboten al brak er een mast en werd er schade gevaren. John den Engelsman in Mr Henri, won de eerste twee races, maar raakte in de derde race betrokken bij een aanvaring waardoor zijn gennaker boom niet meer functioneerde. In de vierde race kreeg hij hiervoor 3 vervangende punten van de jury waardoor hij vooralsnog het klassement aanvoert.

Vissen en protesten
Maar ook in de IRC/ORC gebeurde het nodige. Zo werd het veld in de tweede wedstrijd getuigen van een vliegende spi incluis schoten en besloten enkele schepen de vis alvast binnen te halen met hun gennaker. In veld één was er nog even sensatie bij de bovenboei, toen er voor het eerst sinds maanden zich weer eens een tiental boten rond dezelfde boei proberen te parkeren. “Dit uitgebouwde zeil kan niet afvallen” werd er nog geroepen. Maar de hoofden waren net zo rood als het protestvlaggetje en de eerste rondjes werden gedraaid.

Titanenstrijd van de sponsors
In de Swans verdedigde Swan van Uden de titel door driemaal eerste te varen. Reco besloot nog even de achterhoede te bewaken met een 5de plek, om morgen uit de underdog positie genadeloos toe te slaan.

Met windshifts van dertig graden was het voor het wedstrijdcomité niet makkelijk. Toen de motor van het wedstrijdcomité, de motorboot en een porto het begaf op het moment dat er een rood zeegaand schip de startlijn kruiste op het moment dat er net een veld gestart was, kneep de wijze wedstrijdleiding het even. Maar toen het veld perfect om de rode coaster heen laveerde, was ook de laatste wedstrijd goed gestart.

Nu het bier door Pantaenius en Swan Duvel rijkelijk geschonken wordt en de eerste zeilers hun eerste dansje wagen, kijkt de organisatie van de Van Uden Reco uit naar morgen. 0 kts met vlagen 0kts, dat belooft wat.

Uitslagen zijn te lezen op http://www.vanudenreco.nl/uitslagen.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: