Near-crash F18 catamarans

De eerste dag van de F18 voorjaarsbokaal in Muiderzand liep afgelopen zaterdag voor velen anders dan gepland. Door een krachtige windkracht 5, terwijl 2-3 beaufort was voorspeld, zorgde voor de nodige crashes en spannende situaties.

Op de NED 488 zag de stuurman de top van de mast akelig dicht langs zich heerscheren. De GoPro camera op de spiboom heeft dit moment moi vastgelegd. Uiteindelijk moest het Nacra team met een gebroken spiboom uitvallen.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: