Near-crash F18 catamarans

De eerste dag van de F18 voorjaarsbokaal in Muiderzand liep afgelopen zaterdag voor velen anders dan gepland. Door een krachtige windkracht 5, terwijl 2-3 beaufort was voorspeld, zorgde voor de nodige crashes en spannende situaties.

Op de NED 488 zag de stuurman de top van de mast akelig dicht langs zich heerscheren. De GoPro camera op de spiboom heeft dit moment moi vastgelegd. Uiteindelijk moest het Nacra team met een gebroken spiboom uitvallen.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: