Near-crash F18 catamarans

De eerste dag van de F18 voorjaarsbokaal in Muiderzand liep afgelopen zaterdag voor velen anders dan gepland. Door een krachtige windkracht 5, terwijl 2-3 beaufort was voorspeld, zorgde voor de nodige crashes en spannende situaties.

Op de NED 488 zag de stuurman de top van de mast akelig dicht langs zich heerscheren. De GoPro camera op de spiboom heeft dit moment moi vastgelegd. Uiteindelijk moest het Nacra team met een gebroken spiboom uitvallen.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: