Deelnemers regionale finales Noord Europa ISAF Nations Cup zijn bekend

ISAF Nations CupDe teams die het van 3 tot 5 mei aanstaande in Lelystad tegen elkaar gaan opnemen in de regionale finales voor Noord Europa in de ISAF Nations Cup zijn inmiddels bekend. De teams die mee doen aan de ISAF Nations Cup zijn voorgedragen door de nationale watersportbonden, en uiteindelijk door ISAF – in samenspraak met Team Heiner - geselecteerd.

De volgende schippers reizen met hun teams af naar Lelystad (achter hun naam staat de positie die zij op de ISAF World Ranking List bekleden):

  • Staffan Lindberg (Finland), 21
  • Mati Sepp (Estonia), 25
  • Jurjen Feitsma (Nederland), 32
  • Viktor Ogeman (Zweden), 40
  • Felix Oehme (Duitsland), 41
  • Martin Mehus (Noorwegen), 136
  • Jonas Funk (Denemarken), 617

Voor de teams geldt een maximum bemanningsgewicht van 285 kilo, maar er is geen vast gesteld maximum aantal personen waaruit de teams mogen bestaan. Met het toegestane bemanningsgewicht zullen de teams in de praktijk uit 3 a 4 personen bestaan.

Drukbezette wedstrijdbaan
De regionale finales voor de ISAF Nations Cup vinden tegelijkertijd plaats met het Batavia Stad NK Match Racing. Beide wedstrijden worden in hetzelfde evenement gecombineerd, en varen wisselend rond dezelfde wedstrijdbaan. De zeven teams in de Nations Cup en zeven teams in het NK Match Racing zullen garant staan voor drie volle dagen spanning, spektakel en actie op het water.

www.sailing.org/nationscup

Tekst: Helga Oosterkamp
Foto: archief ISAF Nations Cup Grand Finale 2012

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: