Oracle AC72 #2

Oracle AC72 #2 Op zondag 21 april kon men op het terrein van Oracle Team USA de eerste foto's maken van hun tweede AC72 catamaran. Op het eerste gezicht lijken de drijvers op die van de eerste boot. Ook alle modificaties en vernieuwingen werden gekopieerd van boot #1. Ik ben benieuwd of de fameuze flexibiliteit tussen de drijvers nog steeds aanwezig is. Indien ja dan is het een bewuste keuze van de ontwerpers.

Berekende flexibiliteit is niet ongekend. Te stijven rompen en hoge snelheden kunnen desastreus zijn. Dat hebben ze bij de Volvo Ocean Race boten ook ondervonden na veel trial and error.

In ieder geval ziet de nieuwe AC72 er supersonisch uit. Oracle Team USA AC72 #2 catamaran gaat morgen te water.

Oracle AC72 #2

We danken fotograaf Guilain Grenier voor de prachtige foto's.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: