Spectaculaire derde editie Bolster Teamrace Knockout

Bolster Teamrace KnockoutAfgelopen zaterdag werd voor de derde maal de Bolster Teamrace Knockout gehouden op het catamaranstrand Marina Muiderzand. Een straffe 20 knopen wind maakte het de (inter)nationale Formule 18 zeilers niet eenvoudig. Aan het doel om van zeilen een ware kijksport te maken werd ruimschoots voldaan. Een bomvolle tribune met enthousiaste toeschouwers kreeg een heerlijke zonnige middag met teamracen en limbodansen op de catamaran voorgeschoteld.

De presentatie was in handen van Frans Sluyters en Marcelien Bos de Koning. Als ware commentatoren versloegen zij de race voor het publiek op de tribune en de kijkers via de livestream.

Catamaran limbodansen voor een goed doel
Tijdens het voorprogramma werd het publiek opgewarmd met ‘catamaran limbodansen’.

Het doel: de catamaran zo schuin mogelijk laten varen, maar uiteraard zonder de boot om te laten slaan. Het publiek jureerde en bepaalde uiteindelijk dat de Italianen Carlo de Paoli en Lamberto Cesari de catamaran het beste onder controle hadden. De winnaars ontvingen uit handen van organisator Mischa de Munck een cheque ter waarde van €250, - euro voor de door hun gekozen liefdadigheidsorganisatie 'Progetto Quid'.

Italianen Carlo de Paoli en Lamberto Cesari Italianen Carlo de Paoli en Lamberto Cesari

“'We zijn enorm blij dat we de liefdadigheidsprijs hebben gewonnen. Progetto Quid is een sociale coöperatie die via ‘ethische fashion’ T-shirts verkoopt om op deze wijze kansarme vrouwen de kans te geven een nieuw leven op te bouwen. Met deze hulp is het voor deze vrouwen mogelijk te ontsnappen uit de gedwongen prostitutie of alcohol verslaving. De borstzakjes van de T-shirts hebben ook een nautisch tintje, deze worden gemaakt van restanten zeilmateriaal die zij ontvangen van zeilmakers”, vertelt Lamberto Cesari trots.

Op het puntje van de stoel tijdens de Teamrace Knockout
Het teamracen zorgde voor mooie momenten op het water. Iedere race moesten twee team, bestaande uit twee catamarans, het tegen elkaar opnemen. Het doel van teamracen is om ervoor te zorgen dat één van de tegenstanders als laatste eindigt. Dit betekent dat een team de race verliest wanneer één van de catamarans als laatste finisht. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald om elkaar zoveel mogelijk in de weg te zitten. Het blauwe team met Sam Frank/Froukje Feenstra en Matthieu Marfaing/Thijs Visser pakte, net als vorige jaar, de titel. De teams zullen er op 19 april 2014 alles aan doen om de titel naar zich toe te trekken.

Sam Frank/Froukje Feenstra en Matthieu Marfaing/Thijs VisserSam Frank/Froukje Feenstra en Matthieu Marfaing/Thijs Visser

Meer informatie:
www.teambolster.com/bolster-teamrace-knockout
www.progettoquid.it

Foto’s en tekst: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: