Remco Hoeffnagel en Rob Sprij zetten alles op alles in hun weg naar Rio

Remco Hoeffnagel en Rob SprijEen lange dag in Hyeres, tijdens de tweede ISAF World Cup van dit seizoen. Voor Remco Hoeffnagel en Rob Sprij is het de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Sinds december zijn ze officieel hun weg naar Rio ingeslagen en ze zetten alles op alles om in 2016 Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische spelen, in de spectaculaire mannen skiff klasse, de 49er.

Na dag 2 staan ze op een 33ste plaats en daarmee starten ze woensdag in de silver fleet. Remco: ‘Er zat veel meer in, maar morgen gaan we er gewoon weer keihard tegenaan!. Het is natuurlijk wel fijn om boven het andere Nederlandse team (Remy Oomens/Bart de Haan) te staan’.
Dit is het eerste serieuze evenement om te kijken waar ze staan in het internationale veld. Remco komt uit de 470 talentploeg en Rob vanuit het multihull circuit.

De winter zijn ze voornamelijk in Nederland gebleven om de kosten te drukken. Wel is er in Santander getraind met een Spaans team en in Palamos is de Christmas Race gevaren als trainingsevent.
De rest van de voorbereiding is iets anders gelopen door een knie blessure van Rob en de eerste World Cup is sowieso niet in het programma gezet omdat de evenementen binnen het huidige budget moeten passen. Er ligt een goed onderbouwd plan en de directe omgeving helpt fantastisch mee. Zo wordt er nu een trailer voor het jonge team gebouwd.

Speciale actie tijdens de Delta Lloyd Regatta
Zoals gezegd is het natuurlijk een uitdaging om de funding rond te krijgen. Hagar Sailing en de organisatie van de Delta Lloyd Regatta (21-23 mei) maken het mogelijk dat bedrijven een speciale topsport experiepnce kunnen boeken: zelf zeilen op het indrukwekkende 50ft jacht de Hagar, eerste rang bij de wedstrijdbaan van de spectaculaire 49er klasse en een borrel op een eigen plekje in de Sailors Home van het event. De opbrengst komt ten goede van de olympische campagne van Remco en Rob. Meer info op de website van het team. www.hoeffnagel-sprij.nl/een-win-win/

De World Cup in Hyeres duurt nog tot en met zaterdag en is te volgen via http://swc.ffvoile.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: