Alweer 40 schepen aan de start tijdens de 2e WAR van het nieuwe seizoen

Woensdag Avond RegattaMet 40 startende boten was deze 2e WAR (Woensdag Avond Regatta) op voorhand al een succes. Met name in de ORC-1 (11 boten) en ORC-3 (14 boten) is alleen al het aantal boten een garantie voor succes. De ORC-2 blijft met 7 boten dit jaar een beetje achter. Het gevolg van een herziening van de indeling. Met name ORC-3 profiteert hiervan. In deze klasse is het nu al spannend: is een goede line-honours uitslag ook goed genoeg voor een goede berekende tijd.

ORC-1
In de ORC-1 ging de strijd om de 1e plaats tussen de Gfk (First 40.7R van Bob Nijk) en de Bounty Hunter (Prima 38 van Joost van Doorn). Derde werd Sea’Out (Calona 37; Fedde Andela).

ORC-2
In deze klasse lijkt de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) nu al de grote kanshebber voor de eindzege dit jaar. Hij boekte gisteravond zijn 2e overwinning en dat net als vorige week niet alleen op berekende tijd, maar ook op gezeilde tijd. Van de concurrenten kon alleen de Bubbels (Dehler 36; Jan Matser) nog enigszins bijblijven. De rest van het vloot moest op zeiltijd 2 of meer minuten prijs geven.

ORC-3
White Hawk (First 31.7; Sybolt Hiemstra) was in gezeilde tijd weliswaar 2 min. 44 sec langzamer dan Maatskip (Dufour 34; Menno Koen), maar dit was goed genoeg voor de overwinning. De 3e plaats was voor KnowledgePlaza Sailing (een J-70 van Hizkia Loggers).

SW-klasse
Met 8 boten aan de start doet de SW-klasse het dit jaar erg goed. Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) is net als vorig jaar de snelst zeilende boot, maar moet het vaak op handicap afleggen tegen zijn medestrijder. Ondanks het feit dat hij in zeiltijd 6 minuten sneller was dan de winnaar French Connection (Dufour 35 cl; Veer/Ohm) moet hij genoegen nemen met een 2e plaats. Derde werd hier Nausikaa (Oceanis 411; Robert Wit).

Al met al zorgde een mooie ZZW van 3-4 Bf voor een perfecte zeilavond, waarbij alle boten tijdig konden finishen.

www.flevomare.nl/war.php

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: