Emma Plasschaert zeilt medalrace tijdens Olympische zeilweek in Hyères

Emma PlasschaertVan 22 tot en met 27 april kwamen de Belgische Olympische zeilteams in de 49er, de Laser en de Laser Radial in actie tijden de Olympische zeilweek in Hyères. Vorig jaar konden we rekenen op een sterke Evi Van Acker die met een tweede plek in de Laser Radial klasse ons land zelfs een medaille bezorgde. Het water in Hyères lijkt voor de Belgen goed te liggen want ook dit jaar zeilt er een Belgische mee in de medal race. Emma Plasschaert zeilt vandaag mee in de medalrace met de 10 beste zeilsters.

Dit is een bijzonder sterke prestatie en Emma laat hiermee onder andere de Olympische kampioene van Londen achter zich.

In de 49er klasse sluiten de Belgen Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens af op een 20ste plaats.

Levi Slap en Tom Pelsmaekers staan met nog twee reeksen te gaan op een 49ste plaats.

In de Laser Standard zijn er ook nog twee reeksen te gaan. Hier staan Sam Vandormael en Matthias Van de Loock respectievelijk op een 75ste en een 91ste plaats.

http://swc.ffvoile.com/
Tekst: VYF

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: