Nederlandse kernploeg in zes van de tien klassen in medalraces

Pieter-Jan PostmaVandaag de laatste dag voor de olympische zeilers. De dames en heren van de Delta Lloyd kernploeg deden goede zaken tijdens de voorrondes van de Sailing World Cup in Hyères en verschijnen vandaag 27 april in zes van de tien olympische klassen aan de start van de afsluitende medal races. De paralympische zeilers kwamen gisteren voor het laatst in actie en verdeelden de medailles. De Nederlanders vielen buiten het podium.

27 april zeven teams Delta Lloyd kernploeg in zes medalraces:

  • Marit Bouwmeester (Laser Radial 1e)
  • Pieter-Jan Postma (Finn, 3de )
  • Renée Groeneveld & Karel Begemann (Nacra 17, 4de)
  • Annemiek Bekkering en Claire Blom (49erFX, 5de)
  • Lilian de Geus (RS:X women 6de)
  • Kiran Badloe (RS:X men, 9de )
  • Elke Delnooz en Coen de Koning (Nacra 17, 10de)

Marit Bouwmeester nog steeds op kop
Marit Bouwmeester wist haar leidinggevende positie in de Laser radial klasse te behouden. De Friese zeilster heeft nog steeds één punt voorsprong op de Britse Allison Young. De punten van de twee medal races tellen dubbel, dus het blijft extreem spannend.

Pieter-Jan Postma zoekt meer snelheid voor de wind
Finn zeiler Pieter-Jan Postma staat derde in het klassement. De Friese zeiler is nog op zoek naar meer snelheid in de voor de windse rakken. Postma gebruikt het evenement om dat te ontwikkelen. Aan de wind is Postma een van de snelsten.

Postma gaf tekst en uitleg “ Ik ben aan het strugglen met mijn voor de windse rak, dat is wel een beetje een ding deze week. De start gaat goed, strategie is goed, ik kom goed bij de bovenboei. Maar mijn voor de wind snelheid moet nog hard aan gewerkt worden. We komen er wel. Het moet nog op zijn plaats vallen. Maar morgen in de medal race. Ik sta drie dus ik kan nog steeds winnen.”

Annemiek Bekkering en Claire Blom plaatsen zich voor medal race
Bekkering en Blom staan vijfde in het klassement van de 49er FX klasse. Het duo kwam vandaag twee keer als tweede over de meet maar in race drie kozen ze de verkeerde kant. Ze plaatsen zich daarmee wel voor de drie medal race met de beste acht van het klassement.

Beide Nederlandse Nacra 17 teams in de medal races
Renée Groeneveld en Karel Begemann scoorden goede resultaten. De starts liepen goed en het duo zeilde constant. Elke Delnooz en Coen de Koning wisten zich ook op het nippertje de medal races te varen met een tiende plaats in het klassement.

http://swc.ffvoile.com
Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: