Dutch Youth Regatta 2013: 725 boten, 850 zeilers uit 23 landen!

Tijdens het Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei zeilen de jeugdzeilklassen opgenomen in het Talentplan van het Watersportverbond de Open Nederlandse Kampioenschappen. Meer dan 725 boten uit 23 landen verschijnen aan de start op het IJsselmeer voor de kust van Workum.

Tijdens de DYR wordt in de Optimist, Optimist Benjamin, Laser 4.7, Laser Radial Youth, Splash, 420, Techno 293, RS:X Youth, 29’er en Cadet gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden worden gezeild op het IJsselmeer voor Workum.

De Dutch Youth Regatta is het grootste jeugd wedstrijd zeilevenement in Europa. De beste zeilers uit de aanwezige landen zijn vertegenwoordigd. Enkele Europese landen hebben de DYR ook aangewezen als nationaal selectie evenement.

De DYR heeft internationaal een goede naam: sterk competitieve zeilers en een goede sfeer en vriendschap.

Op donderdag 9 mei om 11.00 uur wordt de opening van de Dutch Youth Regatta verricht door de heer Wigle Sinnema, Wethouder van de Gemeente Sύdwest Fryslân in de tent op het regatta terrein: Camping It Soal, Suderséleane 29, Workum.

Op de hoogte blijven hoe de toekomstige Olympische zeilers presteren?

www.dutchyouthregatta.org

Tekst: Valentijn Duijvedijk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: