Nederlandse zeilers presteren sterk in nieuwe Olympische catamaran

Olympische catamaranDe Nederlandse teams in de nieuwe Olympische Nacra 17 klasse doen goede zaken op de derde dag van de ISAF Wereldbeker zeilwedstrijd. In de baai van Palma de Mallorca gaan Renée Groeneveld en Karel ‘Charlie’ Begemann op kop na zes wedstrijden. De twee andere Nederlandse teams met Mandy Mulder/Thijs Visser en Elke Delnooz/Mischa Heemskerk staan respectievelijk vijfde en achtste in het veld met in totaal 34 deelnemers.

Beste Nederlandse zeilers
Postma staat vijfde na zes races van de 72 deelnemers in de Finn klasse.

Afrodite Kyranakou en Anneloes Van Veen staan zevende na zes gezeilde races in de 470 klasse bij de vrouwen.
Annemiek Bekkering en Clair Blom staan achtste in de nieuwe 49-er FX klasse.

Rutger van Schaardenburg staat nu 11de en Nicolas Heiner 17de in de Laserklasse met 120 deelnemers.

Caren Niezen bezet een 22ste in de laster radial klasse.

Paralympisch zeiler Barend Kol staat derde in de 2.4mR klasse.

www.trofeoprincesasofia.org/en

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: