Pieter-Jan Postma klimt naar tweede plaats in Finn klasse tijdens Sofia Cup

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma is samen met coach Jacco Koops aan een opmars bezig in de sterk bezette Finn klasse tijdens de ISAF wereldbeker wedstrijd in Palma. Vooral de Engelsen maken Postma zijn leven sportief gezien interessant. Wereldkampioen 2011 Giles Scott gaat op dit moment aan de leiding. Andrew Mills (GBR) staat achter Postma op een derde plaats en de volgende Engelsman Mark Andrews staat vierde.

Pieter Jan Postma heeft het naar zijn zin
“Het was vandaag echt een prachtige dag hier op Palma, we hadden 10-15 knopen en aardige golven. Het spel met de golven is echt prachtig, zeker in zo’n sterke vloot.”

“Vandaag was de eerste dag dat we in Gold en Silver vloot voeren. Hiervoor waren de voorrondes en vanaf vandaag was het nivea hoog. Iedereen was wat scherper en de heat was on! Er is hier voor een nieuw race format gekozen. Dat betekent dat de eerste drie dagen voorrondes zijn maar voor 10% van het totaal tellen.”

Je vecht weer met een stel Engelsen, dit keer heten ze niet Ainslie?
“Nee, maar het zijn bekende mannen. Wat je ziet is dat het Britse team gewoon ontzettend goed georganiseerd is. Ze produceren de laatste 15 jaar echt zo'n goed level. Ze blijven met elkaar trainen, ze hebben de beste materialen en het niveau blijft superhoog. Giles Scott was in 2011 wereldkampioen en die gaat ook hier weer hard.”

Hoe gaat het met coach Jacco Koops?
Dat gaat erg soepel, kan ik wel zeggen! Jacco is natuurlijk enorm ervaren en dat merkt je in allerlei facetten. De samenwerking gaat goed. We hebben het over zaken, niet alleen hoe het zeilen was, maar ook wat de motivatie en de redenen daar achter zijn. Hij kan goed ook even afstand nemen en naar de planning van het seizoen kijken. Dus dat werkt goed samen.”

Tekst: Simon Keijzer
Foto: Richard Langdon

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: