SCA selecteert eerste vijf zeilers voor het vrouwenteam

SCA vrouwenteamDe eerste vijf zeilers van het SCA vrouwenteam zijn geselecteerd. Sam Davies (GBR), Carolijn Brouwer (NED), Annie Lush (GBR), Sophie Ciszek (AUS) en Liz Wardley (AUS) zullen deel uitmaken van de 11 koppige bemanning voor de volgende editie van de Volvo Ocean Race.

“Tot hiertoe werden 20 vrouwelijke zeilers gescreend. De vijf bewezen hun bekwaamheid tijdens de trainingen van het SCA team.”, verteld Richard Brisius vanuit de basis op Lanzarote. Het werd een rigoureus selectie proces. De vijf geselecteerden hebben een brede waaier aan ervaring beginnende van single handed offshore racing over de Olympische spelen tot match-racing.

Het is ondertussen van 2002 geleden dat er een vrouwelijk team meedeed aan de VOR. Sinds de eerste editie in 1973 deden slechts 4 vrouwelijke teams mee. De laatste was het Amer Sport Team in 2001-2002. Het niveau van de zeilsters is ondertussen hoger en veel professioneler dan 10 jaar geleden.

“Het zou leuk zijn moesten we een nieuwe generatie van vrouwen kunnen inspireren en engageren om mee te dingen in de competitieve, bemande offshore Yacht Race.”, vervolgt Richard Brisius. “Eigenlijk zou een vrouwenteam binnen deze race een norm en geen uitzondering moeten zijn.”

De eerste groep wordt gestationeerd op Lanzarote en zal blijven trainen tot aan de start in de herfst van 2014. De levering van de Volvo Ocean 65 One Design wordt verwacht in het najaar van dit jaar.

Foto: Rick Tomlinson / SCA

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: