Barend Kol pakt eerste Nederlandse medaille tijdens Sofia Cup

Barend KolOp de voorlaatste dag van de Sofia Cup wisten de Nederlandse topzeilers in zes van de tien Olympische klassen te plaatsen voor de allesbeslissende medalraces. In de Paralympische 2.4mR klasse won Barend Kol gisteren de bronzen medaille. De paralympiërs varen geen medalrace. Beste kansen vandaag zijn er voor Postma die tweede staat in de Finn klasse en Mulder en Visser die nog steeds aan de leiding gaan in de Nacra 17 klasse.

2.4mR: Barend Kol pakt bronzen medaille na vier keer vierde
Paralympische zeiler Barend Kol wist de eerste Nederlandse medaille zeker te stellen in de 2.4mR klasse. Kol was erg blij met deze podiumpositie.

“Dat voelt voor mij als een opluchting na vier keer achter elkaar vierde,” reageerde Kol dolblij.

Mischa Rossen werd zesde en Marcel van de Veen 19de. Rossen en Van de Veen wonnen samen nog de gouden Paralympische medaille 2012 in de Sonar klasse.

Medalraces aangepast format
In de Olympische klassen worden vandaag 6 april twee medalraces gevaren per klasse voor de dubbele punten. Met uitzondering van de 49-er en 49-er FX klasse. Deze skiff zeilers komen vier keer tegen elkaar uit in sprint achtige wedstrijden. Er zijn geen schrapresultaten meer en deelnemers aan de medalrace moeten alle punten uit de Finale serie meetellen.

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: