Jelle Roos wint finale Team Heiner Winter Match Racing

Team Heiner Winter Match RacingJelle Roos heeft gisteren met zijn team de vijfde editie van de Team Heiner Winterserie Match Racing gewonnen. Het winnende team bestond naast Jelle Roos uit Gideon Mastenbroek, Bram van der Biest, Boris van Oosterwijk en Fokko Kooij.

Vijf teams in finale
Op zaterdag 6 april 2013 - werd de afsluitende finale van de winterserie match racing van Team Heiner gevaren. De finale werd voorafgegaan door een vijftal stages, waarin zich steeds een team wist te plaatsen voor de finale. Vijf teams verzamelden zich vanochtend al vroeg in Lelystad: de teams van Jurjen Feitsma, Persijn Brongers, Jelle Roos, Ewout Lubberink en Stephan La Grouw.

De dag begon zonnig met een strak blauwe lucht en ongeveer 8 knopen wind. Aan het begin van de middag kwam er wat bewolking en trok de wind aan tot ca 15 knopen. Tegen het eind van de middag – toen de echte finale werd gevaren - was de zon weer terug. Het wedstrijdformat bestond uit twee volledige round robin series, gevolgd door een finale ronde. Het team van Jurjen Feitsma kwam ongeslagen uit de eerste round robin, zij wonnen al hun wedstrijden. Jelle Roos en Ewout Lubberink wonnen ieder twee wedstrijden in de eerste ronde; Persijn Brongers en Stephan La Grouw ieder één.

Felle strijd
In de tweede round robin stond er meer wind, en het werd kouder want de zon verdween achter de wolken. De zeilers hadden weinig last van de kou, maar voor de umpires en wedstrijdleiders mocht het wel wat warmer zijn. In deze ronde ging het er feller aan toe dan vanochtend; de umpires hadden het beduidend drukker met protesten en penalty’s. Ewout Lubberink wist in de tweede round robin geen wedstrijd te winnen, maar tussen de andere teams ging het redelijk gelijk op: Jelle Roos en Persijn Brongers wonnen ieder drie wedstrijden; Jurjen Feitsma en Stephan La Grouw elk twee. Hiermee waren de teams voor de halve en hele finale bepaald: Persijn Brongers nam het tegen Stephan La Grouw op voor de derde en vierde plaats. En uit de confrontatie tussen Jurjen Feitsma en Jelle Roos zou de winnaar komen.

Best of three
De halve finale won Persijn Brongers met 2-0 van Stephan La Grouw. Jurjen Feitsma en Jelle Roos stonden na twee wedstrijden gelijk. Met een ‘best of three’ was de laatste wedstrijd allesbepalend. Jurjen Feitsma kreeg al een penalty in de pre-start en Jelle Roos kwam als eerste over de startlijn. Hij wist zijn voorsprong de rest van de wedstrijd vast te houden en kwam als winnaar over de finishlijn. Jelle Roos schrijft hiermee de overwinning van de Team Heiner Winterserie Match Racing 2012-2013 op zijn naam.

Jelle Roos wint finale Team Heiner Winter Match RacingJelle Roos wint finale Team Heiner Winter Match Racing

De einduitslag:
1. Jelle Roos
2. Jurjen Feitsma
3. Persijn Brongers
4. Stephan La Grouw
5. Ewout Lubberink

Tekst: Helga Oosterkamp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: