Mooi zeilweer en een super baan tijdens de laatste Goofies van dit seizoen

Goofies RaceHoe zouden we in godsnaam de winter doorkomen zonder de Goofies, vragen wij ons weleens af op een sombere maandagochtend van achter ons computerscherm met uitzicht op de grauwe skyline van Brussel. De beelden die vanmorgen op ons netvlies gebrand staan van afgelopen zaterdag… Whaauw, daar kan een all inclusive in Hurghada niet tegenop. Alles, maar dan ook alles was aanwezig voor dè perfecte zeildag. Wind, een goede baan, competitie, zon, azuurblauw water, …

Even een greep uit de forumberichten:
“De laatste dag was de mooiste. Mooie baan. Mooie wind. Mooi weer. Spannend tot het einde.”
“Wij bedanken alle dames en heren die de Goofies weer perfect voor ons verzorgd hebben, de uitslagen elke keer weer snel op de site hebben staan. Etc etc.”
“Iedereen kijkt toch weer met plezier of er een mooie prent van onze nautische escapades op Clubracer terecht komt. Nog vijf maandjes bootje poetsen pimpen tunen, dan mogen we weer.”

Bedankt Goofen
We gaan er niet veel woorden aan vuil maken. Het was af. Ook van onze kant bedankt. Dank aan de Goofen, aan Kees en Kees, aan alle deelnemers die van iedere Goofies weer een klein zeilfeest maken. Wat wij elke eerste zaterdag van de maand zien zijn mensen die gepassioneerd met hun sport bezig zijn. Met de juiste ingesteldheid en de juiste filosofie. Mooi.

Schemerklassement
Zo. Nu is het wel genoeg geweest. Even ernstig nu. De resultaten waren voor sommige verdiend, voor anderen duidelijk, voor nog anderen een beetje vaag. Vooral de IRC, ORC uitslagen vonden we ambigu. Omdat dezelfde boten zowel in IRC als in ORC varen is het niet altijd duidelijk wie nu eigenlijk winnaar is. Dit schemer-klassement speelt ons een beetje parten.

Goofies RaceOngemeten, écht ongemeten
Verder hopen wij dat schepen die in het bezit zijn van een IRC-ORC meetbrief volgend jaar overstappen naar de juiste klasse. Laat ongemeten, écht ongemeten blijven. Toegankelijk voor beginnende wedstrijdzeilers, voor toerzeilers, voor mensen met de foute boot en de juiste ingesteldheid. Dàt is volgens ons het succes en de missie van de Goofies: wedstrijdzeilen promoten op een laagdrempelige, sympathieke manier. Tot op het water!

Dagresultaat

Ongemeten <10 meter
1. ZIGZAG Wim Clinkspoor
2. JILLZ Marloes Swinkels
3. MATCHBOX Christian Dost

Ongemeten >10 meter
1. FEROX Tim Ferrari
2. WINDFALL M. Sopers
3. ANDIAMO R. Vercammen

IRC 1
1. FALCO Luc Aertsen
2. LENDER L. Meersman
3. CHECKMATE Peter de Ridder

ORC 1
1. LENDER L. Meersman
2. CHECKMATE Peter de Ridder
3. STORTEMELK F. de Vries Lentsch

IRC 2
1. ABOEN Johan Bol
2. PRINCE de PETARCQ Bert Janssen

ORC 2
1. ABOEN Johan Bol
2. DRUZIX Jan J. J. Bom
3. ANNE MAZURKA Evert van de Sande

Einduitslag

Ongemeten <10 meter
1. ZIGZAG Wim Clinkspoor
2. JILLZ Marloes Swinkels
3. MATCHBOX Christian Dost

Ongemeten >10 meter
1. ANDIAMO R. Vercammen
2. WINDFALL M. Sopers
3. FAMOUS GULL Marc van Driel

IRC 1
1. FALCO Luc Aertsen
2. CHECKMATE Peter de Ridder
3. LENDER L. Meersman

ORC 1
1. LENDER L. Meersman
2. CHECKMATE Peter de Ridder
3. BARCAROLLE Jaap Gelling

IRC 2
1. ABOEN Johan Bol
2. WASABI Willemart
3. RAGAZZA Jan Gabriël.

ORC 2
1. ABOEN Johan Bol
2. DRUZIX Jan J. J. Bom
3. LETITGO 2 Willem Johannesma

Alle uitslagen en einduitslagen onderaan in de bijlagen.
Foto's: door Sigma 38 OOD "Enigma"

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: