Sail Innovation haalt François Gabart aan boord

Sail InnovationVendée Globe 2012-2013 winnaar François Gabart stapt dit seizoen aan boord bij het catamaran zeilteam van Sail Innovation. Gabart zal dit jaar plaatsnemen aan het roer samen met Matthieu Vandame, de Formule 18 wereldkampioen in 2012. Sail Innovation wist de afgelopen jaren al een duidelijk stempel te drukken op de ontwikkelingen in de Formule 18. Wat belooft dat voor dit seizoen?

François Gabart is geen onbekende op de catamaran. Voor zijn succesvolle carrière in offshore zeilen, was Gabart al jaren actief op de Tornado waar hij trainde met zijn vriend en regerend wereldkampioen Formule 18 Olivier Backes. Gabart en Vandamme zullen dit seizoen de hoge verwachtingen waar mogen maken tijdens Eurocat eind april in Carnac (Frankrijk). Sail Innovation is erop gebrand de wereldtitel dit jaar te prolongeren tijdens het WK Formule 18 in Italië.

Hoge ambities
François Gabart: “Ik ben erg blij om te varen met Matthieu, die won de laatste F18 Wereld kampioenschap op de Phantom. We kennen elkaar erg goed vanuit de Franse Tornado jeugdteams. Matthieu heeft de WK titel op zijn netvlies staan, ik zal alles doen om hieraan bij te dragen. Makkelijk zal het niet worden, Eurocat wordt het eerste goede testmoment om te bepalen waar we staan ten opzichte van de wereldtop.”

Alex Udin (oprichter van Sail Innovation) is erg blij met de komst van Gabart op zijn Phantom. “Ik kan niet wachten om van start te gaan met de mannen. Francois is een ervaren zeiler en met zijn ingenieursachtergrond is hij een enorme toegevoegde waarde voor het team. We gaan er hard tegenaan de komende periode om de concurrentie het hoofd te bieden”, aldus Udin.

Foto: Jasper van Staveren
www.sail-innovation.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: