Artemis AC72 kapseist: Olympisch zeiler Andrew Simpson komt om het leven

Artemis AC72 kapseistDe AC72 Artemis catamaran is gisteren rond 13u in San Francisco gekapseisd. Tijdens dit gebeuren is de 36 jarige Britse dubbel gouden medaille winnaar Andrew Simpson om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten is de catamaran niet gekapseisd omdat de zeilers te hard pushten, maar omdat er structureel iets mis was.

De boot viel tijdens het zeilen gewoon uit elkaar. Volgens geruchten had de AC72 Artemis een verleden dat ze nogal fel kraakte tijdens het zeilen. De voorste beam zou losgekomen zijn waardoor beide rompen niet meer met elkaar verbonden waren en in verschillende richtingen begonnen te varen. 1 romp zou dan net voor de achterste beam gesnapt zijn, waardoor het volledige gevaarte een radslag maakte.

Het is nog onzeker wat dit gebeuren voor het America's team van Artemis betekent en de toekomst van de America's Cup zelf.

Het officiële bericht van Team Artemis:
"It is with immense sadness that Artemis Racing confirms the tragic death of crewmember Andrew “Bart” Simpson today in San Francisco. Simpson, a British double Olympic medalist, was one of the 11-man crew aboard Artemis Racing’s AC72 catamaran which capsized during training on San Francisco Bay ahead of this summer’s America’s Cup. All other crewmembers are accounted for. Simpson, however, was trapped underneath the boat and despite attempts to revive him, by doctors afloat and subsequently ashore, his life was lost."

www.americascup.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: