Britten domineren ONK Laser Masters op de Braassem

ONK Laser MastersTerwijl vanuit Workum de jeugd volop aan het racen is, verzamelen voor het Hemelvaart weekend op de Braassem de Laser Masters. Hier vindt het Open Nederlands Kampioenschap Laser Masters 2013 plaats: 83 zeilers van 35 jaar of ouder en zelfs 17 daarvan zijn ouder dan 65 jaar. In totaal zijn er acht wedstrijden gezeild en zijn het de Britten die de hoogste treden van het podium betreden: Jon Emmet bij de Laser Radiaal klasse en Alan Davis in de Laser Standaard.

Alleen op vrijdag is de wind te hard en is het besluit dan ook dat er geen wedstrijden gevaren worden. Gelukkig zijn de andere dagen de omstandigheden perfect voor deze groep ‘oud gedienden’ uit acht verschillende landen. Vooral bij de Standaard zit de top dicht bij elkaar, maar het lukt meervoudig wereldkampioen Arnoud Hummel en de Europees kampioen van vorig jaar Lennart Cnossen niet om de Brit Davis te verslaan.

Top drie Laser Standaard:
1. Alan Davis (GBR)
2. Lennart Cnossen (NED)
3. Arnoud Hummel (NED)

Top drie Laser Radiaal:
1. Jon Emmett (GBR)
2. Freek de Miranda (NED)
3. Thomas Leukel (GER)

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: