Hans Bouscholte: “Ronde om Texel is de belangrijkste en mooiste race van het jaar”

Ronde om TexelZoals ieder jaar doen ook in deze editie van de Ronde om Texel weer meerdere bekende deelnemers mee, onder hen Hans Bouscholte, voormalig Volvo Ocean Race schipper. Voor Bouscholte is de Ronde om Texel de belangrijkste en grootste uitdaging van het jaar. “De ronde kent een prachtig en gevarieerd parcours. Daarnaast is de ronde nog altijd het grootste catamaranevenement van de wereld en ligt de kwaliteit van de deelnemers erg hoog. Dit in combinatie met de sfeer maakt de Ronde om Texel tot de mooiste en belangrijkste zeilrace van het jaar.”

"Onder de 2 uur, dat is de uitdaging!"
De inmiddels 50 jarige Hans Bouscholte geeft zich samen met broer Ronald nog 2 jaar de kans om een keer eerste te worden in de Ronde om Texel. In 2011 waren beiden dichtbij, maar gingen na een hevige strijd toch vader en zoon Booth er uiteindelijk met de winst van de line honours vandoor. Indien de omstandigheden het toelaten willen de gebroeders Bouscholte dit jaar nogmaals het snelheidsrecord, staand op 2 uur 7 minuten en 7 seconden, van Herbert Dercksen en Mark Bulkeley, aanvallen. Bouscholte: “Onder de 2 uur, dat is de uitdaging!”

Gebroerders Bouscholte
Het varen met broer Ronald in de Nacra 20 carbon is extra bijzonder voor Hans. “In het wedstrijdzeilen lopen de emoties soms hoog op aan boord, zeker als familie onder elkaar. Het is voor Ronald en mij een extra uitdaging om het juist als broers samen goed te doen.”

"Lekker normaal doen en hard varen."
Bouscholte laat desgevraagd weten volledig achter de nieuwe ‘back to basic’ aanpak van de Ronde te staan. “Als je serieus mee vaart, gaat het om de wedstrijd en niet om de feesten vooraf. Waar het bij mij om gaat is het varen, lekker normaal doen en hard varen. Het feesten gebeurt ook wel, maar één keer en pas na afloop van de ronde en gewoon met de voeten in het zand.”

Foto: Laurens Morel

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: