Flevo Race vernieuwt

EnkhuizenDe Y-toren is gevaren, De NSR is halverwege, het zeilseizoen is geopend! En wij? Wij hebben hard nagedacht. Hoe we de Flevo Race nog leuker, beter en aantrekkelijker kunnen maken. En daar zijn we uitgekomen, het resultaat mag er zijn! De belangrijkste wijziging is de nieuwe locatie. Geen partyschip, niet verspreid in de Buyshaven, maar 'ouderwets' gestapeld in hartje Enkhuizen.

Geen schnitzel met appelmoes, maar bij diverse restaurants rondom ons aantrekkelijk geprijsde Flevo Race schotels. Dat deze verhuizing de nodige logistieke uitdagingen met zich meebrengt mag duidelijk zijn.

Het grootste meerdaagse evenement van het IJsselmeer is vanaf nu midden in het gezellige Enkhuizen! Met banen op gegarandeerd diep water belooft een fantastisch evenement te worden. En, last but not least: tijdens de komende editie worden er ook op zondag upwind-downwind wedstrijden gevaren om zodoende de dynamiek te vergroten.

Daarmee ziet het programma er als volgt uit (met uitzondering van de Shorthanded klasse):

• Op vrijdag de langebaanwedstrijd
• Op zaterdag drie up-down wedstrijden
• Op zondag twee up-down wedstrijden

NK ORC (Noord)
Er wordt ook dit jaar weer hard gestreden om de titel "Kampioen ORC Noord". Op vrijdag vaart de ORC vloot de traditionele langebaanwedstrijd. Op zaterdag en dit jaar ook op zondag zijn er kortebaanwedstrijden. Er wordt gestreden om de rode kampioenswimpel.

de VA's en VB's
Sportieve wedstrijden, steigerbier, haring en bitterballen. De Lemsteraken weten wat ze willen, en dat willen we graag faciliteren. En dit jaar midden in het centrum. Afgemeerd met het landvast aan de bar van cafe 't Ankertje.

Voile d' Enkhuizen
Gracieus, met liefde onderhouden, met passie gezeild. Maar wel voor de winst! Ook dit jaar hebben de klassieke schepen een eigen startgroep. En liggen de schepen bij elkaar in de haven in het oude centrum. Alleen al omdat het mooi is om ernaar te kijken.

Less is More!
Shorthanded is booming! Wel een gemeten boot, maar geen zin in het geregel van 'rail meat'? Schrijf u dan in voor de shorthanded klasse! Geen hectische upwind- downwind banen, maar wel drie dagen langebaan-wedstrijden op het Noordelijk deel van het IJsselmeer. Onderdeel van de jaarranking.

www.flevorace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: