North Sea Regatta weerbericht inshore wedstrijden - zaterdag

North Sea Regatta weerberichtEen golvend front, verbonden aan een depressie ten noorden van IJsland, strekt zich uit van de Middellandse Zee tot Scandinavië. Aan de oostelijke zijde van dit front wordt warme, subtropische maar potentieel onstabiele lucht aangevoerd. Aan de westelijke zijde wordt frisse, onstabiele polaire lucht aangevoerd. Deze storing bevindt zich ten oosten en ten noorden van het wedstrijdwater maar blijft de volgende dagen het weerbeeld bepalen.

Weerbeeld:
Zaterdag 18/5: Zwaarbewolkt met nog kans op een spatje regen maar in de loop van de voormiddag wordt het droog. Na de middag komen er opklaringen.

Zichtbaarheid:
Zaterdag 18/5: Goed zicht.

Temperatuur:
Zaterdag 18/5: Maxima rond 15°C.

Wind:
Zaterdag 18/5:
06 utc (08 LT): WZW 18-22 kt.
09 utc (11 LT): ZW 18-22 kt.
12 utc (14 LT) : ZZW 14-18 kt.
15 utc (17 LT) : ZZW 11-16 kt.
18 utc (20 LT): Z 7-10 kt.

Rukwinden:
Zaterdag 18/5: : 25-30 kt.

Wind voor de volgende dagen:
Zondag 19/5: Matige wind (4) uit ONO, krimpend naar NNO en toenemend tot matig à vrij krachtig (4 à 5).
Maandag 20/5: Matige wind (4) uit NNO, krimpend naar N en toenemend tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: