North Sea Regatta weerbericht - maandag

North Sea Regatta weerberichtAlgemene synoptische situatie: Een complex lagedrukgebied boven West-Europa vormt een kluwen met verschillende lagedrukkernen en de aanverwante storingen. Een actieve storing, verbonden aan een depressie boven Frankrijk, trekt de volgende 48 uur ten zuiden van de regio naar het oosten. Morgen, maandag 20 mei, bereikt een storing, verbonden aan een depressie boven Scandinavië, de kust.

Weerbeeld:
Maandag 19/5: Zwaarbewolkt tot betrokken met regen vanaf de middag.

Zichtbaarheid:
Maandag 19/5: Matig zicht, kans op vorming van nevel, geleidelijk verbeterend in de loop van de dag.

Temperatuur:
Maandag 19/5: Maxima rond 12 à 13°C.

Wind:
Maandag 19/5:
06 utc (08 LT): N 4-6 kt.
09 utc (11 LT): ): NW 5-10 kt.
12 utc (14 LT) : NNW 4-6 kt.
15 utc (17 LT) : NNW 5-10 kt.
18 utc (20 LT): NW 11-16 kt.

Rukwinden:
Maandag 19/5: 20-22 kt.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: