North Sea Regatta weerbericht - zondag

North Sea Regatta weerberichtEen complexe situatie op de weerkaarten voor West-Europa. Een golvend front met een depressiekern boven de Britse Eilanden en een secundaire kern over de Duitse Bocht ligt ten noorden van het wedstrijdwater te slingeren. Morgen nadert een nieuwe golvende storing, verbonden aan een depressie over Frankrijk, vanuit het zuiden. Deze storing nadert slechts langzaam en zal Scheveningen naar alle waarschijnlijkheid zondag niet bereiken.

Weerbeeld:
Zondag 19/5: Zonnige perioden, in de loop van de namiddag schuift er meer bewolking binnen.

Zichtbaarheid:
Zondag 19/5: Matig zicht, verbeterend in de loop van de dag.

Temperatuur:
Zondag 19/5: Maxima rond 14 à 15°C.

Wind:
Zondag 19/5:
06 utc (08 LT): ONO 7-10 kt.
09 utc (11 LT): ): NO 7-10 kt.
12 utc (14 LT) : NNO 11-16 kt.
15 utc (17 LT) : NNO 13-18 kt.
18 utc (20 LT): N 15-20 kt.

Rukwinden:
Zondag 19/5: 25-27 kt.

Wind voor de volgende dagen:
Maandag 20/5: Zwakke tot matige wind (2 à 3) uit veranderlijke richting, draaiend naar NNW en toenemend tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: