Frisse bries zorgt voor spektakel tijdens 3de WAR

Spectaculair zeilenDat de meivakantie is aangebroken was te merken tijdens de 3de woensdagavond race van Flevomare (NED). Waren er de vorige week nog 40 boten aan de start, nu nog 26. Met name in de ORC-2 was het veld erg mager met 4 startende boten. De NNO-wind van 5 beaufort (frisse bries) was voor een aantal boten teveel om de spinnaker te voeren. Deze bleef in veel gevallen dan ook in de zak. Daar waar een aantal boten wel kozen om de spi te gebruiken leverde dit een aantal spectaculaire beelden op.

ORC-1
In de ORC-1 was van de 6 gestarte boten de Who’s Next (X-45; Boudewijn Ploos van Amstel) weliswaar de snelste op line-honours, de 1e plaats was net als de vorige week voor de Gfk (First 40.7R van Bob Nijk Derde werd Sea’Out (Salona 37; Fedde Andela).

zeilenORC-2
Slechts 4 boten aan de start in de ORC-2 en de 3e opeenvolgende overwinning voor de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer). De 2e plaats van voor de Hops (Davidson 36; Jon Stewart) op ruim 1½ minuut in berekende tijd.

ORC-3
De White Hawk (First 31.7 van Sybolt Hiemstra) boekte zijn 2e overwinning op rij, gevolgd door de Goura Victoria (Sunrise 34 van Doni en Tineke Weidema) en Team Sailselect (Optia 101; Jeroen Koninkx). Maatskip (Dufour 34; Menno Koen) en Tri-Eau (Elan 33 van Leo van Raam) verspeelden door een straf de kans op een goede eindklassering. Totaal startten er 10 boten.

SW-klasse
Van de 6 boten gestarte boten in de SW-klasse was net als vorige week de Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) de snelste. Deze keer ook goed genoeg voor een 1e plaats op handicap.
Tweede en derde waren resp. Moki (Bavaria 38 van Erik van Dijken) en City (Optima 92; Casper van Putten).

zeilen

Tekst: Henk Kuiper
Foto boven: Who’s Next (X-45)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: