Het was weer genieten tijdens de 6e WAR

avondwedstrijdEen windwaarschuwing 6 Bf van de Centrale meldpost, met inderdaad windstoten tot ver in de 20 knopen, zorgde er voor dat veel boten met een rif van start gingen tijdens de 6e WAR. Echter bij de ronding van de bovenboei was de wind zover ingezakt dat bij de meeste boten het rif er uit ging en de spi er op kon. Met het zonnetje er bij was het een mooie optocht richting de haveningang van Muiden.

In het daarop volgende kruisrak, helaas een bakboord/stuurboord aanvaring tussen 2 boten uit de ORC-1. Al met al was het weer een geweldige zeilavond. Totaal zijn er 39 boten gestart. In het volle Harbor House werden na afloop enthousiaste ervaringen uitgewisseld.

ORC-1
Twee deelnemers verschenen niet aan de start. De GfK (First 40.7R van Bob Nijk) maakt prima gebruik van de afwezigheid van de nummers 1 en 2 van de vorige week (Who’s Next en de Sea’s Out) en won afgetekend voor de XoGood (X-43; Erwin Goede) en de Bounty Hunter (Prima 38; Joost van Doorn). Totaal zijn er 10 boten gestart in de ORC-1.

ORC-2
In de ORC-2 is nu ook een serieus veld ontstaan met 10 boten aan de start (en finish). De Adios (Salona 37 van J. van Oord) pakte bij haar debuut in deze klasse meteen de overwinning. Op zeiltijd moest hij alleen de Gotcha2 (JOD 35; Olivier Verhaar) voor zich laten. Gotcha2 werd hiermee 2e. Hiermee is de zegereeks van de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) na 5 opeenvolgende zeges doorbroken. De Moshulu werd nu 3e.

ORC-3
Van de 12 gestarte boten in de ORC-3 deden de beide Dufours 34 het erg goed gisteravond in de ORC-3. Winnaar werd Maatskip (Menno Koen), die hiermee zijn 2e zege dit seizoen voor zich opeiste. De 2e plaats was voor de Grand Cru van Wim Westland. Goura Victoria (Sunrise 34; Doni en Tineke Weidema) werden op berekende tijd derde.

SW-klasse
De Moki (Bavaria 38) van Eric van Dijken was op berekende tijd de snelste in de SW-klasse. Hij behaalde hiermee zijn eerste overwinning dit jaar. De 2e plaats was voor de Thornburi (Spirit 36 van Karin Schutler). De 3e plaats was net als vorige week voor de City (Optima 92; Casper van Putten).
Hoewel de Blauwe Iris (Dehler 39 SQ van Udo Karsemeijer) veruit de snelste zeiltijd noteerde, moest hij van de 7 gestarte boten genoegen nemen met een 4e plaats.

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: