Catzeilers Mulder/Visser op medaillekoers tijdens Delta Lloyd Regatta

Mandy Mulder en Thijs VisserDe zeer uiteenlopende weersomstandigheden in Medemblik stelden de zeilers duidelijk op de proef, er werden zeker geen cadeaus uitgedeeld. Mandy Mulder en Thijs Visser wisten hun eerste positie opnieuw te verstevigen, op gepaste afstand gevolgd door de Fransen Vaireaux/Audinet en Ogereau/Vandame. Zaterdag gaat het er weer om spannen. Hoeveel Nederlandse teams mogen dit weekend meedoen aan de Medal Races in de Olympische Nacra 17 klasse? Renee Groeneveld en Karel Begemann hebben het vrijdag in eigen hand of zij aan deze finales mogen deelnemen.

Mandy Mulder en Thijs Visser wisten hun goede resultaten van dinsdag te continueren. Met opnieuw twee overwinningen en een vijfde plaats (aftrek wedstrijd) wisten ze vandaag opnieuw hun 1e plaats in het klassement te behouden. Ondanks de instabiele wind konden Mulder/Visser hun Nacra 17 goed in bedwang houden. Het ziet er naar uit dat het duo ‘hun kunstje’ in Palma gaat herhalen. Morgenochtend om 10:00 liggen ze weer vooraan bij de start en zijn de weerscondities net zo stabiel en constant als hun prestaties.

To be or not to be…
“Het duurde vandaag vrij lang om in ons ritme te komen. De windshifts zaten ons niet mee. We gingen alle drie de races goed van start, maar het bleek lastig varen met de shifts onder de kant. De grote drukverschillen in de baan maakte het een waar schaakspel. Soms kon je aan de linkerkant van de baan goed zitten, mits de wind daar op dat moment stabiel was. Waren er winddraaiingen, dan was je direct de pineut. Constant goed buiten de boot blijven kijken en varen op de shifts was het credo”, vertelt Begemann die vandaag als zesde eindigde in het klassement.

Alles of niets voor Delnooz/De Koning?
Voor Elke Delnooz en Coen de Koning verliep de dag wisselend. “De 2e race hadden we een goed start, maar de andere races werden we na de start direct gerold. Wanneer de wind enigszins afzwakte konden we direct beter varen. Daar hebben wij dan direct weer voordeel van ons lichte gewicht als bemanning. Downwind wisten we de snelheid constant te houden, dat gaat eigenlijk prima”, legt Delnooz uit. Overall staan Delnooz/De Koning op een 10e plaats. Vrijdag zullen zij alles uit de kast moeten halen om een plek bij de top 6 te bemachtigen om alsnog aan de Medal Races deel te mogen nemen.

Overall dik tevreden
“Het was voor alle teams geen gemakkelijke dag. Iedereen moest opnieuw scherp worden na een dag rust. Ik ben erg tevreden over de starts van Mulder/Visser en Groeneveld/Begemann, die gingen over de hele linie goed. Daarnaast vond ik het knap hoe Mandy zich iedere keer weer naar voren wist te worstelen. Verder zie je dat de snelheid bij alle Nederlandse teams steeds beter gaat. Overall ben ik erg tevreden over Mandy en Thijs. Aan Renee en Karel om morgen een goede dag te hebben en zich bij de laatste zes te nestelen voor de Medal Races van aanstaande zaterdag”, aldus coach Sven Karsenbarg.

Tussenstand
1. Mulder/Visser NED (6 pnt.)
2. Vaireaux/Audinet FRA (18 pnt.)
3. Ogereau/Vandame FRA (21 pnt.)
6. Groeneveld/Begemann NED (26 pnt.)
10. Delnooz/De Koning NED (49 pnt.)

Volledige uitslagen: http://results.deltalloydregatta.org/

Tekst en foto’s: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: