Catzeilers maken zich op voor medal races Delta Lloyd Regatta

Delta Lloyd RegattaDe laatste punten in aanloop naar de Medal Races tijdens de Delta Lloyd Regatta werden vrijdag verdeeld in Medemblik. Mandy Mulder en Thijs Visser sloten hun laatste kwalificatiewedstrijden opnieuw af met een aantal overwinningen en zetten hiermee een duidelijk statement met hun verdiende eerste positie. De Nederlanders Groeneveld/Begemann klommen op naar een vierde plaats en mochten zich ook bij de zes finalisten voegen.

Om 14:30 gaan de races van start. Het belooft een mooie race te worden waar ook de Fransen, Australiërs en Zweden alles op alles zullen zetten om met de eer te gaan strijken.

Mulder en Visser waren helemaal in hun element. Op weg naar de bovenboei tijdens de eerste race liet het duo een ware demonstratie acrobatiek zien. Bij de voorbereidingen voor het spinakerrak ging het bijna mis. Visser wist zichzelf nog net aan boord te houden en Mulder liet een knap staaltje stuurmanskunsten zien. Als vijfde ronden ze de bovenboei uiteindelijk op weg naar de gate. Upwind wisten ze vervolgens hun verloren plaatsen weer goed te maken en ronden opnieuw de bovenboei, nu vanuit tweede positie. Op weg naar de finish werd werkelijk alles uit de kast getrokken om de twee Franse teams voor te blijven, en met succes.

Strijd nog niet gestreden
“Het was inderdaad een mooie race, maar we gaan de hele week erg lekker. De boot voelt erg goed aan en dat geeft vertrouwen. Zaterdag wordt nog wel spannend, de behaalde resultaten van de afgelopen week tellen immers maar voor 49% mee. Dus mochten wij vandaag tweede worden en de Fransen Vaireaux/Audinet eindigen als eerste, dan winnen zij. Goed starten is erg belangrijk, de rest moet goedkomen op de baan”, vertelt Thijs Visser.

Ook Renee Groeneveld en Karel Begemann hebben zich opnieuw weten te kwalificeren voor de Medal Races. Net als in Palma zijn ook zij er weer bij, en gaan met 4 punten de finales is. “We hebben de hele week top 10 gevaren, maar onze resultaten fluctueren nog wel. Ook voor ons wordt het scherp starten, daarna varen ook wij onze eigen races. We weten dat we voorin kunnen varen, maar de concurrentie is groot. We zien het morgen gewoon, er staat een lekker bekend Hollands briesje. Moet goedkomen”, lacht Begemann.

Deelnemers Medal Races:
1. Mulder/Visser NED
2. Vaireaux/Audinet FRA
3. Ogereau/Vandame FRA
4. Groeneveld/Begemann NED
5. Waterhouse/Darmanin AUS
6. Shuwalow/Klinga SWE

www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: