Schelderegatta 2013 preview

SchelderegattaDe 11de Schelderegatta nog wel! Ja ja, het gaat vooruit, de tijd staat niet stil. Al meer dan 50 boten hebben zich ingeschreven voor deze Schelderegatta welke toch wel een klassieker van een zeilwedstrijd der lage landen aan het worden is. Organisator Harry Van den Bergh heeft er net zoals de vorige 10 jaren, weer een heel jaar weer zijn tijd in gestoken om dit evenement de uitstraling te geven welke het vandaag heeft.

31 mei is de uiterste datum dat u kan inschrijven, en grote namen om de strijd tegen aan te gaan zijn onder meer winnares van vorig jaar Il Corvo van Astrid de Vin en 1 seconde runner up CaféRacer met stuurman Eddy Lekens, de stichter van ClubRacer. Maar ook de X-41 Lender van Luc Meersman en de X-35 The Untouchables/GST Events van Coen Wohrmann.

Vergeet niet uw 1803 kaart te updaten daar de versie van dit jaar niet uitkomt. Updaten kan via de Nederlandse Hydrografie site bij berichten aan zeevarenden. Er gaan geruchten dat de Schelderegatta wel eens door de Schaar van Valkenisse zou kunnen gaan en die staat zonder betonning op de kaarten van 2012!

Het zal by the way om 09:52u laag water zijn in Hansweert, en hoog water 16:51u in Antwerpen. De wedstrijd zal gevaren worden in CR en wij zullen onze marine meteoroloog Fritz Buyl om een weerberichtje vragen.

Met dank aan Harry van den Bergh, Karin Uleners en Georges Janssens voor de organisatie. Inschrijven tot 31 mei via: www.schelderegatta.be

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: