Een sportieve 40 mijl van Bru

40 mijl van BruDe zesde editie van de doublehanded zeilwedstrijd Tele2 – 40 mijl van Bru op de Grevelingen stond vooral in het teken van sportiviteit. Met 15 knopen wind uit het Noordwesten waren de omstandigheden perfect aan de start voor de Jachthaven van Bruinisse. In totaal gingen 175 zeiljachten en 7 catamarans de wedstrijd met elkaar aan.

Een uitdagend kruisrak tot Den Osse hield de zeilers goed bezig tijdens de eerste mijlen op de Grevelingen. Aan het einde van de ochtend wakkerde de wind aan tot een goede 5 beaufort, waardoor de wedstrijdklassen ORC 1-2 en ORC 3-4 binnen een mum van tijd vanaf Port Zélande begonnen aan een voordewinds rak terug naar Bruinisse. Maar de dubbele lus in de baan zorgde nog voor een korte retour om boei G56 te ronden, voordat de spinakers omhoog bleven voor de laatste mijlen naar de haven. De inmiddels klassieke ronde om de mosselbank kondigde voor de deelnemers het einde van de wedstrijd aan.

Volgens wedstrijdleider Ger Bayens was het vooral een sportieve wedstrijd. “Sportiviteit ging echt boven het jakkeren en dat vonden wij als organisatie mooi om te zien.” Zoals ieder jaar was er weer ruimte voor heerlijk eten en een goede band ’s avonds. Dit jaar stond Copycat uit Vlissingen op de bühne, die samen met de deelnemers een mooi feestje bouwden.

Er was plaats voor nieuwe deelnemers, winnaars en hier en daar een oude bekende bij de prijsuitreiking.

De onbetwiste winnaars van de Tele2 – 40 mijl van Bru 2013 zijn:

J. van der Starre en R. Verhoef met de J-111 Xcentric Ripper in ORC 1-2
W.P.M. Hermans met de First 31.7 Blauwe Knoop in ORC 3-4
Gaston Moonen met de J-120 Jannock in ongemeten klasse BRU 1
J. de Waal met de Banner 41 Kopje Kleiner in ongemeten klasse BRU 2
Marnix Hameeteman met de Hallberg Rassy 412 NOVA in ongemeten klasse BRU 3
G. Karreman met de Bavaria 38 De Blauwe Draak in ongemeten klasse BRU 4
H. Vedder met de Noorse Volksboot Njordt in ongemeten klasse BRU 5
Bart van Oeveren won met de Shaded Silver de klasse First 31.7
Edwin Spaans ging er met de J-String met een eerste prijs vandoor in de J-80 klasse
In de CAT-klasse werd Edwin Durinck met Slam de winnaar
En in de TRI-klasse won Jacobse met zijn Trinamiet

De eervolle manvrouwbokaal was dit jaar voor Frida en Aad Bons met hun Fast Forward. Waarbij de organisatie van de 40 mijl van Bru hun bewondering en respect uitsprak voor de wijze waarop zij ieder jaar samen de 40 mijl varen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: