Great Texas 300 race strikt Nederlandse catamaranzeilster

Great Texas 300Nog 14 dagen voordat de 11e editie van de Great Texas 300 op 12 juni van start gaat. Een prestigieus zeilevenement waar catamaranzeilers uit binnen- en buitenland met elkaar de strijd aanbinden. Vorig jaar wisten John Casey en Dalton Tebo (USA) de race op hun naam te schrijven. Dit jaar is de Nederlandse zeilster Ingrid Bakker op een van de boten te vinden. Dagelijks zal zij Clubracer bijpraten over haar Amerikaanse avonturen.

“Ik heb er zin in, maar vind het ook spannend. Iedereen plaagt me dat ik wel lachend met de haaien op de foto moet”, grinnikt Ingrid Bakker. Bakker is na het WK Formule 18 in Los Angeles door de organisatie benaderd om mee te varen als stuurvrouw.

Lang hoefde ze daar niet over na te denken, een unieke kans die niet iedere dag wordt aangeboden. “Als team Ki-Hara vaar ik de GT300 samen met Aaron McCulley, een zeer ervaren catzeiler. Aaron kan zowel sturen als bemannen en heeft de nodige top 3 noteringen op zijn naam staan. Het voelt alsof ik meerdere dagen het Rondje Texel ga doen, maar dan in tropische wateren.”

Serieuze etappes gepland
Er staat vier etappes op het programma. Er wordt gestart bij South Padre Island aan de oostkust, vlak boven Mexico. Langs de oostkust zeilt de vloot omhoog om uiteindelijk te finishen in Galveston. De eerste twee dagen zullen zwaar worden, waar dagelijks zo’n 168 km wordt afgelegd. De laatste twee dagen kunnen ze het ‘rustig aan doen’ met zo’n 90 km per dag.

Great Texas 300

12 juni: South Padre Island to Mustang Island (91 nm)
13 juni: Mustang Island to Matagorda Island (91 nm)
14 juni: Matagorda Island to Surfside Beach (50 nm)
15 juni: Surfside Beach to Galveston (40 nm)

Live streams van de start en finish zijn van 12 tot 15 juni te bekijken via www.GT300.com De races starten om 10:00 ’s ochtends (17:00 nederlandse tijd).

Foto: Jasper van Staveren
Screenshot: Google maps

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: