Zonovergoten eerste dag Batavia Stad NK Match Racing & ISAF Nations Cup

NK Match RacingDe eerste wedstrijddag van het NK Match Racing en de regionale finales van de Nations Cup in Lelystad is zeer goed verlopen. De weersomstandigheden waren ideaal voor match racing, hoewel er vroeg in de ochtend nog erg weinig wind stond. De wind varieerde van 4 tot ongeveer 10 knopen, en de zon scheen volop. Niet alleen gunstige condities voor de zeilers, maar natuurlijk ook voor de toeschouwers.

Nations Cup
In de regionale finales voor Noord Europa in de ISAF Nations Cup strijden zeven teams tegen elkaar op de B/Ones: de teams van Felix Oehme (Duitsland), Mati Sepp (Estland), Joachim Aschenbrenner (Denemarken), Viktor Ogeman (Zweden), Staffan Lindberg (Finland), Martin Mehus (Noorwegen) en Jurjen Feitsma (Nederland). Deze teams bestaan uit drie zeilers per team, behalve Jurjen Feitsma, die met z’n vieren zeilt. Conform de Notice of Race is er geen bemanningslimiet voor de teams, maar moeten de teamleden gezamenlijk onder het gewicht van 285 kilo blijven.

Het was regelmatig spannend op het water, de teams bleken erg aan elkaar gewaagd. Aan het eind van de eerste dag gaat Viktor Ogeman aan kop met vier gewonnen wedstrijden; Joachim Aschenbrenner won er drie; Mati Sepp, Felix Oehme en Staffan Lindberg wonnen er ieder twee en Jurjen Feitsma en Martin Mehus sluiten de rij met ieder een gewonnen wedstrijd.

Batavia Stad NK Match Racing
De teams voor het NK Match Racing begonnen na de lunch aan hun wedstrijdserie. Ook hier nemen zeven teams het tegen elkaar op: Jelle Roos, Jurjen Feitsma, Klaus Bech (Denemarken), Dirk-Jan Korpershoek, Fettje Osinga, Frans Hin en Nicholas Heiner. Deze teams varen op de J/109’s van Team Heiner.

De herenteams bestaan elk uit vijf zeilers, en het team van Fettje Osinga uit zeven zeilsters. Voor het NK Match Racing stonden vandaag 6 flights met 11 starts op het programma. Dankzij de rustige weersomstandigheden werd het volle wedstrijdschema keurig op tijd gezeild. Voor het NK Match Racing geldt ook dat er mooie wedstrijden te zien waren.

De strijd is nog lang niet beslist. Het team van Klaus Bech was – in tegenstelling tot de andere teams – nog wat onwennig op de J/109, en heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Fettje Osinga en Nicholas Heiner wonnen ieder één wedstrijd; Dirk-Jan Korpershoek, Jurjen Feitsma en Jelle Roos wonnen er twee, en voorlopig leidt Frans Hin het klassement met drie gewonnen wedstrijden. Morgen wordt de eerste Round Robin verder afgemaakt.

Goed vertoeven aan de wal
Het lekkere weer zorgde voor een gezellige, zomerse sfeer op de strekdam. De toeschouwers konden buiten op het terras naar de wedstrijden kijken en genieten van de andere activiteiten die georganiseerd waren. Ook voor de rest van het weekend zien de weersomstandigheden er gunstig uit, wat het Batavia Stad NK Match Racing & Nations Cup in Lelystad tot een ideaal uitstapje maakt! Op zaterdag en zondag zijn er beide dagen weer veel wedstrijden op het water, maar ook spektakel van onder andere de whikes en de kite tender. Graag tot ziens in Lelystad!

Tekst: Helga Oosterkamp

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: