82ste Round the Island Race

Round the Island RaceDe Round the Island Race is een wedstrijd die elke zeiler ooit in zijn leven moet gezeild hebben. Dit jaar: 1459 boten, 1 race, een 12 tal Nederlandse en Belgische boten, 50 zeemijl, 16000 zeilers, 1 eiland, 11 starts (vanaf 05u!!!) tenzij er generall recalls zijn uiteraard, 24 blz. sailing instructions en een mega feest erna! Deelnmemers zoals Hugo Boss, ICAP Leopard, de AC45 JP Morgan Bar gestuurd door Ben Ainslie, Gipsy Moth IV zullen dit weekend te zien zijn op de Solent.

Belgen en Nederlanders
Tonnerre de Breskens van Piet Vroon NED, Flicka IV Nicolas Gerard BEL, Baraka GP familie De Graaf NED, Bounty Peter Huysman BEL, Il Corvo Astrid de Vin NED (met BEL crew), Djinn Laurent Fourny BEL, Spookschip Jan van Hemeldonck BEL, Winsome Harry Heijst NED, The Itch ? NED, Imptish ? NED, M'Anna ? NED, en de Bolderik Wim Driessens BEL. Voor zover ik kon tellen zijn dat onze teams die mee dingen om zo snel mogelijk te varen. We zullen na de race laten weten hoe het geweest is. Maar toch alvast een voorproefje van de laatste keer dat ik die race mee vaarde.

Met 600 boten om de beneden ton!
Ik herinner me aan St Catherin's Point de fantastische beelden van een dikke duizend spinnakers achter ons, fenomenaal! Vervolgens zagen we voor ons de 100 voeter ICAP stil liggen aan Bembridge Ledge. Oei dachten we, die hebben iets voor. Maar net zoals zij zeilden ook wij in dat windstille gedeelte.

Gevolg: die dikke duizend spi's kwamen dichter en dichter. Een beetje té dicht eigenlijk wat resulteerde dat we met een kleine 600 boten rond de beneden boei gingen. Onvergetelijk en alle fenders aan deck. Overal hoorde je protest, zag je gepanikeerde grote ogen van madammen die eens voor de eerste keer met hun man mee vaarden (en waarschijnlijk ook de laatste keer).

ClubRacer is er bij
Een aantal ClubRacer redactieleden doen mee aan de JP Morgan Round the Island Race en we zullen proberen om het zo goed mogelijk te documenteren.

Voor diegene die mee doen hebben we aan Fritz de weerman alvast gevraagd om een weerbericht te maken. En Als we nog eens met 600 zeiljachten tegelijk rond de boei gaan maak ik er een filmpje van zodat u thuis kan meegenieten.

www.roundtheisland.org.uk

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: