Round the Island Race weerbericht

Round the Island Race weerberichtDe zon komt er eindelijk aan onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog die zich dit weekend over de Britse eilanden nestelt. Het blijft helaas fris door de overwegend noordnoordwestelijke tot noordelijke stroming.

Algemene synoptische situatie:
Het Azorenhoog breidt zich morgen, zaterdag 1 juni, uit over de Britse Eilanden. Aan de voorzijde (oostelijke zijde) van dit hoog ligt een zwakke storing die morgen oostwaarts wegtrekt. Via een noordnoordwestelijke stroming wordt frisse lucht aangevoerd.

Weerbeeld:
Morgen wordt het na een grijze start, zonnig. In de loop van de namiddag schuift er wat meer bewolking binnen. Het blijft droog.

Zichtbaarheid:
Matig, later goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 19°C.

Wind:
Een overwegend matige (4 Bft) NNW-lijke wind.
06 utc (07 LT): NNW 12-17 kt.
09 utc (10 LT): NNW 11-16 kt.
12 utc (13 LT) : NW 10-14 kt.
15 utc (14 LT): WNW-NW 8-12 kt.
18 utc (19 LT): NNW 8-12 kt.
21 utc (22 LT): N 5-10 kt.

Rukwinden:
20-23 kt.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: