Morgan Good Europees Junior Kampioen Moth

Morgan GoodIn het Siciliaanse Marsala streden de voorbije week 32 zeilers om de Europese titel in de Moth-klasse. Onder hen één Belg: Morgan Good. Die na 5 intensieve zeildagen de Junior-titel wegkaapte.

Aan het begin van de week hadden de zeilers (of zijn het ‘zweef-zeilers’?) het zwaar te verduren door de 35-knopen sterke Scirocco-wind, met vlagen tot 50 knopen! Dat is zelfs voor Moth-zeilers iets van het goede teveel. Chris Rast, een Zwitserse Amerikaan, trok toch zijn zeilpak aan en vestigde met 32,2 knopen snel een nieuw Moth-record.

Tegen het einde van de week zakte de wind er wat uit, en in de laatste manches waas het zelfs niet evident om de Moth-jes op hun vleugels te krijgen.

De Brit Cris Rashley veroverde voor een derde keer de Europese titel, voor zijn landgenoten Michael Lennon en Jason Belben. Ook op plaatsen 4 en 5 vinden we Britse zeilers teurg.

Morgan Good deed het met een 13-6-4-7-11 verre van slecht, en eindigde op een erg verdienstelijke 9de plaats, net vóór snelheidsduivel Chris Rast. Nog snel even meegeven dat Nederlander Eelco Boers 15de werd.

Foto © Martina Orsini

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: