Bert Bossyns zeilt slim naar een tweede plaats in de La Trinité – Plymouth race

Bert BossynsBert Bossyns is met zijn Franse co-schipper Amaury François tweede geworden in de La Trinité - Plymouth zeilrace. De Netwerk finishte vandaag om 17.04 Centraal Europese tijd (CET). Deze kanaaloversteek tussen Bretagne en de zuidkust van Engeland is 280 zeemijlen lang en werd gekenmerkt door heel lichte windomstandigheden van 5 tot 10 knopen wind. Pas in het laatste gedeelte ging het harder waaien en kwam er schot in de vloot.

Bossyns slaagde er in om de gevoelige achterstand die hij had in de Chenal du Four (de westkaap van Frankrijk) goed te maken. De hele Kanaaloversteek speelde het duo een meteorologisch sterk spelletje.

De Netwerk ging van alle deelnemers het meest oost om zo als snelste het depressiefront en de bijhorende bries op te pikken.

Dat gaf Bert en Amaury de juiste stuwkracht zodat ze van vorige nacht het hoogste snelheidsgemiddelde konden neerzetten.

De Netwerk ging van de achtste naar de vijfde, de derde en finaal naar de tweede plaats.

"Deze prestatie is het resultaat van veel voorbereiding, een stijgende ervaringscurve en de zekerheid dat zowel schipper als de boot blindelings draaien." verzekert co-schipper Amaury François.

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: