Weerbericht Oostende-Ramsgate 2013

Weerbericht Oostende-Ramsgate 2013Aan het mooie lenteweer komt deze namiddag jammer genoeg een einde. Na de passage van een dubbel frontaal systeem wordt de volgende dagen gevoelig frissere lucht aangevoerd via een strakke ZW-lijke stroming.

Algemene synoptische situatie: Een Atlantische depressie nestelt zich deze verwachtingsperiode ten noorden van Ierland. Een actieve storing passeert deze namiddag woensdag 8 mei onze kust vergezeld van flink wat neerslag en kans op onweer. Het bijhorende koufront staat rond middernacht op het programma. Achter dit koufront zakt een trog uit vanuit het noorden en wordt via een strakke zuidwestelijke stroming gevoelig frissere, licht onstabiele lucht aangevoerd.

Weerbeeld: Morgen wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De kans op een bui valt niet uit te sluiten. ’s Avonds schuift er meer bewolking binnen.

Zichtbaarheid: Goed zicht.

Temperatuur: Maxima rond 14°C.

Wind: De strakke ZW wind neemt in de loop van de dag toe van 4 naar 7 Bft.

03 utc (05 LT): WZW 11-16 kt.
06 utc (08 LT): ZW 11-16 kt.
09 utc (011 LT): ZW 17-21 kt.
12 utc (14 LT) : ZZW 22-27 kt.
15 utc (17 LT): ZZW 22-27 kt.
18 utc (20 LT): ZW 28-33 kt.
21 utc (23 LT): ZW 32-36 kt.

Rukwinden: eerst 40-50 km/u, tegen de avond toenemend tot 75-85 km/u.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: