Prachtige zeilavond met wat regen, een prachtige regenboog en indrukwekkende wolkenpartijen

wolkenpartijenHet was weer een mooie WAR deze 8e mei. Met 32 boten aan de start waren de 4 startvelden behoorlijk bezet. Slechts één behoorlijke regenbui (gelukkig zonder onweer en enorme windvlagen) zorgde voor een behoorlijke windshift, waar met name de laatste startgroep (in casu de ORC-2) nog het meeste nadeel van had. Het kruisrak van de P4 > P12 (voor de ORC’s) en P4a > P12 (SW-klasse) was voor de bui los ging nagenoeg bezeild. De vroeger gestarte groepen konden dus langer profiteren van deze bezeilde koers. Het mocht de pret niet drukken, de wolkenlucht en regenbogen zorgden voor indrukwekkende plaatjes.

ORC-1
De verrassende winnaar in de ORC-1 was de Sea’s Out (Salona 37 van Fedde Andela), gevolgd door de Gfk (First 40.7R van Bob Nijk) en de Who’s Next (X-45; Boudewijn Ploos van Amstel). De laatste was wederom weer de snelste op line-honours, maar dit was uiteindelijk goed voor een 3e plaats. Er kwamen 9 boten over de finish.

ORC-2
Slechts 5 boten aan de start in de ORC-2 en de 4e opeenvolgende overwinning voor de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) wordt het verhaal in de ORC-2 een beetje eentonig. E.e.a. niets ten nadele van de winnaar, maar de concurrentie is gewoon niet snel genoeg. De strijd om de 2e plaats op line-honours was een spannende strijd tussen de Bubbels (Dehler 36 van Jan Matser) en de E-motion (Elan 37 van Henk Kuiper). Eerstgenoemde won met slecht 1 bootlengte verschil. Echter in de uitslag ging de 2e plaats naar de Adios (Salona 37 van J. van Oord). De Adios was deze avond gestart in de ORC-1, maar is op basis van zijn rating (terecht) overgeheveld naar de ORC-2. Hij mocht zijn gezeilde tijd meenemen, wat goed was voor een 2e plaats. 3e plaats van voor de Hops (Davidson 36; Jon Stewart). Over dit besluit van de wedstrijdleiding aangaande het opnemen van de Adios in de uitslag is het laatste woord nog niet gezegd.

ORC-3
De White Hawk (First 31.7 van Sybolt Hiemstra) was ook deze keer de beste en boekte zijn 3e overwinning op rij, gevolgd door de Jiggle (J92; M. Breuklander) en de Tri-Eau (Elan 33 van Leo van Raam), die hiermee zijn slechte start van vorige week op een mooie manier compenseerde. In de ORC-3 finishten 10 boten.

SW-klasse
In de SW-klasse was met 7 boten aan de start, net als vorige week de Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) de snelste. Echter op berekende tijd moest hij de overwinning laten aan de French Connection (Dufour 35 CL; Vehr/Ohm). De 3e plaats was net als vorige week voor de City (Optima 92; Casper van Putten).

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: