Charity Cup: wedstrijdzeilen voor het goede doel op de Oosterschelde

Charity CupDe Charity Cup is twee dagen wedstrijdzeilen op de Oosterschelde voor jong en oud! De wedstrijden zijn open voor: Ongemeten boten, ORC/IRC, One Design zoals de Yngling, Rond- en Platbodems, J/boats en Splashes. De opbrengsten uit inschrijfgelden en sponsoring gaan dit jaar naar Stichting Make-A-Wish.

Make-A-Wish vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte met het doel ze kracht te geven.

Op vrijdagavond komt Team Delft Challenge vertellen over de Tour de France à la Voile en wat wedstrijdzeilen op stromend water en in verre landen allemaal met zich mee brengt.

Op zaterdag en zondag worden op drie manieren wedstrijden gezeild:
• Start, in de windse boei en verder rond bestaande boeien.
• Upwind – Downwind.
• Jeugd om de Junior Charity Cup op een aparte Innerloop – Outerloop baan.

Er worden dag- en overallklassementen gemaakt, dus kunt u onverhoopt maar 1 dag zeilen, dan is meedoen zeker de moeite waard!

Op het wedstrijdterrein is van alles te beleven!

De Charity Cup Live Band staat al te trappelen en DJ-EE brengt alles weer in gereedheid. Verder kunt u meedoen aan “De Grote Zeilersquiz”, de loterij en laten zien of u met een drankje op uw medezeilers kunt verslaan tijdens een authentiek Oostenrijks spelletje spijker slaan.

De inwendige mens zal niet worden vergeten. Op zaterdagavond voor 16 euro 4 gebakken sliptongetjes of 5 verschillende stukjes vlees voor op de BBQ. Op zondagochtend ontbijt met gebakken eieren met spek of anderszins. U kunt ook broodjes voor aan boord bestellen.

Nu het weer nog! Wij hopen dat de huismeteoroloog van ClubRacer zich aan een voorspelling wil wagen en dat de CaféRacer met het ClubRacer team zijn titel komt verdedigen?

Komt u ook? Schrijf dan nu in via: http://www.sail4charity.nl/wedstrijd/inschrijven.aspx

Wilt u genieten van het eten en/of ontbijt: http://www.sail4charity.nl/wedstrijd/eten.aspx

Graag voor 12 juni catering vastleggen!

Tekst: Raoul van de Visse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: